Новини от Пловдив » Градът » Пациентка с огромна благодарност за положените грижи за съпруга й в УМБАЛ „Пловдив“
Градът Здраве Общество Пловдив

Пациентка с огромна благодарност за положените грижи за съпруга й в УМБАЛ „Пловдив“

Д-р Йордан Йорданов

Думи на искрена признателност отправи към ръководството на УМБАЛ „Пловдив“ Райна Янкова от Пловдив. Тя благодари за положените грижи за нейния съпруг, който най-напред е лекуван в Отделението по хирургия с началник д-р Йордан Йорданов, а след това и в ОАИЛ, с ръководител д-р Бойко Боев.

Състоянието на 79-годишния мъж се влошава в събота, отначало отказва медицинска помощ, но няколко пъти губи съзнание и следобед близките звънят на тел: 112. Екипът пристига веднага, обясняват, че състоянието е животозастрашаващо и предлагат веднага да го транспортират до бившата Окръжна болница.

„Признавам, че в първия момент изтръпнах, защото имах друго мнение за това лечебно заведение, останало от преди години. Лекарката настоя и все пак го откараха в УМБАЛ „Пловдив“. Още с постъпването в Хирургията обаче осъзнах, че тук нищо не е същото. Отделението блести от чистота, реновирано и е модерно оборудвано, а екипът е от професионалисти, отдадени на медицината и пациентите си.

Дежурният лекар д-р Момчил Ненов, внимателен и компетентен, ни пое от вратата. Той, двама по-млади колеги, един студент от МУ-Пловдив, медицинските сестри и санитарите действаха като в сериала „Спешно отделение“ – експертно, бързо и в пълен синхрон“, разказа Янкова.

След като извеждат пациента от шока, тя осъзнава, че е било въпрос на секунди да оцелее. Ситуацията е била толкова критична, че животът му е висял на косъм, призна жената.

Подобрява се, изписват го, но след 5-6 дни състоянието му отново се влошава заради нов проблем. Пациентът отново постъпва в УМБАЛ „Пловдив“, но този път е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Безкрайно съм благодарна на всички, които се грижиха за него. Санитарите дори не ми позволиха аз да направя и най-малкото нещо, поеха всичко и го гледаха като баща. През цялото време бях спокойна, защото цялата емпатия на екипа е уникална. Възхитена съм от професионализма на медицинските екипи, от тяхната всеотдайност към работата и пациентите, от дълбокия им хуманизъм.

Исках да изразя своите впечатления, за да се противопоставя на негативната вълна срещу българските лекари, а също и да покажа огромната промяна в УМБАЛ „Пловдив“, заяви Янкова. Изградената дисциплина от д-р Йордан Йорданов е гарант за качеството на медицинските услуги./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...