Новини от Пловдив » Градът » Стартира пролетното миене в Пловдив с 13 машини
Градът Общество Община Пловдив

Стартира пролетното миене в Пловдив с 13 машини

В първия ден на месец март общинското предприятие „Чистота“ започна пролетното миене на улиците в Пловдив.

„Пловдив може би е първият град в страната, в който започва толкова рано пролетното машинно миене. Това е традиция, която се подновява“, каза заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.

За старта на пролетното миене пред зала „Колодрума“ дойдоха районни кметове и директори на общински предприятия, които също са съпричастни към чистотата на града.

Директорът на ОП „Чистота“ Десислава Георгиева обясни, че в процеса са включени 13 броя миячни машини, а първоначалното миене ще е на маркуч.

Преди това улиците в града са почистени от метачни автомобили и работници, като целта е да се изгребе натрупаната през зимния период мръсотия и да не се запушват дъждоприемните шахти.

„С нови дюзи оборудвахме 13-те специализирани автомобила, така че водната струя да е по-силна, а миенето – по-ефективно“, каза директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.

По думите ѝ максимално бързо екипите на общинското предприятие и фирмата подизпълнител КМД ще измият целия град на маркуч, включително вътрешнокварталните улици, където има много паркирани коли. Предварително е извършено основно машинно и ръчно метене в целия град.

Машинното миене продължава до късна есен по утвърден график: улиците първа категория се мият всеки работен ден, втора категория – три пъти седмично, а трета – веднъж на седем дни. Работи се през нощта, за да не се затруднява сутрешният трафик.

„Започваме усилено миене, за да може да отговорим на очакванията на пловдивчани да няма запрашаване и най-вече да отговорим за подобряване качеството на атмосферния въздух. Община Пловдив работи по програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух. Това вече дава резултат и няколко поредни години на измервателната станция на „Каменица“ сме под 35 дни годишно, което е нормата на ЕС, зададено като критерий“ , коменвтира Иван Стоянов.

Десислава Георгиева призова гражданите да спазват графика за изхвърляне на едрогабаритните отпадъци, за да може градът да бъде по-чист./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...