Новини от Пловдив » България » Борец с психични проблеми тероризира с побоища селото си
България Важно Крими

Борец с психични проблеми тероризира с побоища селото си

Бившият борец и национал Любен Илиев биел съселяните си, оплакват се те Кадър: NOVA

Жителите на петричкото с. Яворница се оплакват, че имат проблем с местен жител. Той е бившият борец и национал Любен Илиев. Според тях, той е с психични проблеми и бил изключително агресивен. Потърпевшите са много, а в селото разказват, че въобще не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж, предаде NOVA.

Meстен бизнесмен споделя, че е закупил обект за строителна дейност, за който наел работници. „Чуха се викове: „От коя държава сте? Какви сте вие?“. Казах му да се успокои и че аз съм собственикът. Той обаче ни каза „Марш оттам“, съблече се гол до кръста и повали четирима, включително мен. Не разбрах кой е и защо го направи. После разбрах, че проблемът е от 5-6 години. Местната власт не си върши работата, никой не го защитава, но има нехайство“, разказва потърпевшият.

Друг от селото обяснява, че и той се е сблъсквал с агресивния бивш борец. „Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат – пак ще го пуснат“, обяснява той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. Над 200 подписа са събрани, за да се обърне внимание от институциите.

Кадър: NOVA

Всички го помнят като кротко дете. Но след като приключил със спорта нещо в него се отключило, продължил да поддържа завидна физическа форма, а наред с това започнал редовно да нанася побои на улицата без повод.

Според бащата на Любен, ако се намери работа на сина му, той ще се успокои. Сега обаче бил неконтролируем.

Кметът на с. Яворница Стефан Вангелов се надява семейството на Илиев да поеме грижите за него. „Бащата е алкохолик, най-вероятно не полага грижи по отношение на това да приема детето му необходимите медикаменти, майката не е тук. Имаме проблем с човек, който е трениран и то точно в този стил“, заявява кметът.

От полицията посочиват, че Любен много пъти бил задържан заради проявите си. Настаняван е принудително за лечение, защото е освидетелстван с психически проблеми.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...