Новини от Пловдив » България » Димитър Стоянов: В прокуратурата пада голямо ритане по кокалчетата
България Важно Коментари Медии Мнения

Димитър Стоянов: В прокуратурата пада голямо ритане по кокалчетата

Димитър Стоянов, BIRD
  • Извън този корупционен слой има някакъв процент не много смели, но почтени магистрати, които не са съгласни с функционирането на съдебната власт, коментира журналистът от BIRD

В момента и в прокуратурата пада голямо ритане по кокалчетата. След убийството на Нотариуса показаха, че не е единна и има няколко лобита, които ловуват, коментира пред БНР журналистът Димитър Стоянов от BIRD.

„Извън този корупционен слой има някакъв процент не много смели, но почтени магистрати, които не са съгласни с функционирането на съдебната власт“, каза още Стоянов.

„За мен този министър е „кукла на конци“ и като поведение, и като начин на изразяване. Ясно е, че той не е силният човек в това министерство. Той е явно зависим от ГЕРБ и ДПС предимно от ДПС. Колкото и да е непоследователен Кирил Петков, аз няма как да не му се доверявам, когато казва, че „този министър не е техен“. Голямото противопоставяне в момента в МВР е на ниво министър – гл. секретар“, коментира още журналистът.

„По-скоро нищо не виждам в борбата с корупцията. Законодателните инициативи на този парламент са кухи, преливане от пусто в празно. Конституционната реформа беше суспендирана с преходните и заключителни разпоредби. Създадоха прокуратура, която не е независима, а доминирана от политическа квота и воля“, посочи Димитър Стоянов .

„Да, корупционерите са изведени на първия ред, санкционираният по „Магнитски“ Пеевски е на първия ред до Кирил Петков и се подкрепят. Това плаващо мнозинство е в основата на тежки корупционни сделки“, аргументира се журналистът от BIRD. Той смята, че 3-4 лидери трябва да си стигнат ръцет, за да се избере шеф на КПКОНПИ.

„Може да има политическа воля, но няма политически сговор да се изгради състава на една сериозна юрисдикция. Ако антикорупционната работи, както е по закон, в парламента трябва да има много недоволни“, анализира Стоянов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...