Новини от Пловдив » Важно » Математическата гимназия възстановя престижния турнир по математика „Румен Грозданов“
Важно Градът Образование Пловдив Пловдив Важно

Математическата гимназия възстановя престижния турнир по математика „Румен Грозданов“

Математическата гимназия в Пловдив

След няколко годишно прекъсване Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Пловдив  възстановява едно от най-престижните състезания по математика.  На 17.03.2024 г. (неделя) от 9.00 часа в сградата на МГ „Академик Кирил Попов” –Пловдив, ул. „Чемшир“ № 11, обичащите математиката ще могат да проверят своите знания и способности в едно от най-авторитетните състезания в тази наука, граничеща с изкуството.

Турнирът „Румен Грозданов“ отново ще бъде празник на математиката за град Пловдив. Състезанието стартира за първи път през 2001 година и носи името на изтъкнатия математик Румен Грозданов, любим преподавател в математическата гимназия в Пловдив и един от основателите на школата по математика в града.

„В разнообразието от състезания по математика Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“  дава шанс за изява на деца от 2-ри до 7-ми клас, със засилен интерес към чудния свят на числата. Амбицията ни е да създаваме възможност за откриване на математически способности у деца, които не са се занимавали допълнително с математика. За разлика от другите състезания, които са насочени към учениците, посещаващи допълнителни школи или имащи сериозни факултативни часове по математика, състезанието „Румен Грозданов“ приветства всички деца с въображение, за да ги възнагради с вълнение и удовлетворение.“,, споделя директорът на гимназията Веселина Карапеева.

Подготвените от изявени специалисти задачи ще позволят непосредствено прилагане на учебния материал и творческо приложение на придобитите знания.

Преподавателите в елитното училище  разказват, че за учениците от 2. и 3. клас са подготвени забавни за решаване задачи и гарантирано вдъхновение от постигнатите резултати.

За учениците от 4- ти клас предстои запознаване със спецификата на задачите, както и с нивото на трудност на конкретните изисквани знания за прием в 5 -ти клас в Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ и в математическите паралелки в града. Подбраните адекватно задачи ще отчетат текущото ниво на допълнителна подготовка, ще позволят спокойно привикване с технологията и преди всичко с психологията на провеждане на състезания и „изпити за прием“, което е сериозна част от постигането на добри резултати. Подготвен е примерен вариант на математическото състезание “Математика за всеки”.

Учениците от пети и шести клас ще открият забавлението  и удовлетворението  от постигнатите резултати, като съчетаят развитието на математическите дарби с адекватна проверка на възможностите и спокойно осмисляне на формата и особеностите на НВО за 7 -ми клас.

Седмокласниците ще работят с подготвен примерен вариант за Национално външно оценяване (НВО), съобразен с изучения до момента материал. Това ще подпомогне отчитането  на текущото ниво на знания, ще позволи спокойното овладяване на технологията, но и полезното надникване в психологията за провеждане на „изпити за прием след 7. клас – НВО“, което се оказва ефективна стратегия за постигане на успех.

За подробен регламент на турнира и условията за записване и участие посетете  сайта на МГ „Академик Кирил Попов“ – www.omg-bg.com.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...