Новини от Пловдив » България » Народният представител Иван Петков взе участие в кръгла маса на Международния Младежки Фестивал в Сочи
България Важно Политика Свят

Народният представител Иван Петков взе участие в кръгла маса на Международния Младежки Фестивал в Сочи

Народният представител от Пловдив Иван Петков взе участие в кръгла маса на тема „Диалог Азия-Европа: Заедно да изградим бъдещето“, която се проведе в рамките на Международния Младежки Фестивал в Сочи. На дискусията присъстваха по четирима представители от всеки континент, като представителите от Азия бяха от Афганистан, Иран, Пакистан и Индия. От Европа участниците бяха от Франция, Австрия, Ирландия и България.

Коментираха се глобалните проблеми между двата континента, взаимоотношенията между страните, социалните и културните проблеми и много други.

Народният представител Иван Петков прочете доклад на тема „Ключови проблеми в развитието на младежта в Европейския регион и създаване на равни възможности“. В него той изложи своите виждания за младежта в Европа, която е повлияна от неолиберализма чрез внедряването на новите евроатлантически „ценности“, който разрушават традициите и културите на националностите.  Също така той заяви, че един от основните проблеми на младите хора в Европа е употребата на наркотици, пристрастяването към хазарта и безразличието към запазването на историята. В заключителните си думи той сподели, че българският народ е благодарен на руския за саможертвата му в Руско-турската освободителна война и че всеки един българин знае, че освобождението е извоювано с цената на кръвта и костите на руските войници и българските опълченци.

В Сочи, където се провежда Международният Младежки Фестивал, голямо участие имат и младите социалисти от Пловдив и цялата страна. Те имаха удоволствието да срещнат говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова и по случай 3-ти март ѝ подариха символи от Бългрия – мартеница, розово масло, значка с българското знаме и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...