Новини от Пловдив » Градът » От кабината на Явката: Носете България винаги в сърцето си
Важно Градът Истории Мнения Пловдив Посоки ФБстатус

От кабината на Явката: Носете България винаги в сърцето си

От Радослав ИВАНОВ

Явор Илийски е роден в Пловдив. По образование е специалист по електрически системи. Още от казармата е професионален шофьор. Бил е електротехник, занимавал се е с производство и монтаж на външни рекламни съоръжения (поне половината билбордове и ротатори, които виждате из Пловдив са минали през ръцете му), бил е разпространител на вестници и печатни издания, работил е в печатница. В последните десетина години кръстосва пътищата на Европа като международен шофьор. Чете много, изучава мъдростта на Дънов, но най-голямата му страст е музиката. Заклет меломан-рокаджия още от малък, колекционира стари плочи, притежава и старателно поддържа ретро хайфи апаратури, любимец му е рядък вече модел грамофон.

Когато го запиташ обаче, как сам той се определя, отговаря, без да се замисля: „Аз съм голям националист. Но не в политическия смисъл. С политика не се занимавам. Аз много си обичам страната. Нося България винаги в сърцето си. И понеже съм живял и работил по европа, това ме кара още по-силно да ценя кои сме ние, какви сме и откъде идваме“, казва за себе си Явор.

Вчерашният национален празник го заварва на територията на Германия. По традиция той украсява тира с българския флаг, който винаги носи със себе си. И споделя следната случка от деня:

„Докато закачах знамето на Мерчо, спря една кю 5-ца! Слезе един германец в напреднала възраст и ме зяпна, все едно светая светих вижда! По едно време пита: „Говориш ли немски?“.  Скормно му отговорих, че малко говоря. Попита ме какво правя. Казах му, че днес имаме национален празник –  146 години от Освобождението от турците. А той много учудено ме попита: „Ама как? Нали вие сте един народ?“ И тук стана мазало. Трябваше да ползвам и гугъл преводач, за да му обясня. Накрая германецът си тръгна сконфузен и с извинения… Нормално. Поредният невежа, който не вижда по-далеч от ежедневната си работа и семейството си. Европеец…“

Явор Илийски записа и кратко видео, с което поздрави всички за Трети март. Вижте какво излъчи той от „Кабината на Явката“.

„Носете Майка България в сърцето си. Отстоявайте позициите си и нека не позволяваме на шайка бандити да продават родината ни. Нека да направим нещо, да защитим държавата си, да отстояваме традициите си“, казва пловдивчанинът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...