Новини от Пловдив » България » Катунари смазаха от бой 70-годишен и сина му в Бургас
България Важно Крими Полиция

Катунари смазаха от бой 70-годишен и сина му в Бургас

Снимка: Флагман.бг

След забележка за хвърлени бомбички двама души са пребити с тояги в Бургас. Напрежението е на път да ескалира, заради прииждащи от сливенски села безработни семейства, живеещи в незаконни биваци. Пострадали са Димитър Михов и баща му, които са нападнати пред сградата, в която се помещава тяхната фирма, съобщи Флагман.бг.

„Свършихме работа и отвърнахме да си ходим. В момента, в който излязохме от работилницата, чухме, че гърмят бомбички в непосредствена близост до нас. Това се прави с идеята да уплашат кучетата, за да могат да влязат спокойно през нощта, за да крадат“, разказва Димитър Михов. Двамата мъже им направили забележка и ги подгонили. Малко по-късно обаче напрежението ескалирало. Безработните мъже от сливенските села нападнали 70-годишния баща на Димитър.

Общо те били около 20 души, като четирима носели тояги.

Димитър е с гипсирана ръка, а баща му – със спукано ребро вследствие на ударите в гърба.

„“След получаването на сигнала, веднага е сформиран екип и в рамките на един-два часа са задържани седем лица. След проведените разпити е установена съпричастността на определено лице към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство+, обяснява Живко Манолов, началник на Второ РУ. Прокуратурата трябва да прецени дали установеното лице ще бъде задържано или не.

„Наблизо има пунктове за скрап и съм ставал свидетел как тези хора предават там крадени вещи. Лично проследих едно от тези лица. Влязох в пункта и попитах как може лице без никакви документи да предава метали. Мъжът от ромски произход си взе климатика и изчезна в неизвестна посока“, заявява Марин Михов пред bTV. Хората настояват органите на реда да влязат в ролята си и хората да бъдат изведени от района.

От друга страна те призовават собствениците на имоти в индустриалната зона да сложат огради и да не позволяват на безработните роми да се самонастаняват там.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...