Новини от Пловдив » Ботев » Жълто-черни фенове тормозени от клуба заради транспаранти
БГ Футбол Ботев Спорт Спорт Важно

Жълто-черни фенове тормозени от клуба заради транспаранти

Жълто-черната фенска фракция TYF разпространи остра позиция срещу ръководството на Ботев Пловдив. Привържениците дори поискаха оставките на Виталий Лехинченко (Давид Асаев) и Александър Ослан (член на съвета на директорите на ПФК Ботев). От TYF заявяват, че двамата са подали жалба срещу фенове на отбора.

Ето позицията на фракцията:

„Уважаеми ботевисти,

В деня на сблъсъка с отбора от Разград бяхме изненадващо атакувани от ръководството на нашия любим клуб. Те решиха да задействат репресивната машина на МВР срещу членове на нашата фракция, като освен те и техните семейства са били атакувани.

Призовки и изваждане от домовете. Притеснение за родители, жени и деца. Групата ни винаги е била движеща сила в изготвянето и направата на световнопризнатите хореографии в Южната трибуна, както и тапетите изказващи мнението на Бултрас.

Тапети, които винаги са съгласувани между всички фракции. Именно за такъв тапет, изказващ мнението на Бултрас за атаките на бежанци над нормални граждани в центъра на столицата, биваме атакувани.

Удобно изрязани клипове на транспаранта, в още по-удобна медия, явно близка до ръководните фактори в нашия клуб, който съвсем умишлено “не е разбрал“ към кого е насочено мнението ни, са довели до жалба в полицията.

Посланието – “Европа е център на цивилизацията, а не дом за бeжaнци. Aфрикaнcки кучeтa тук не сте добре дошли.“ Сами видяхте как бе интерпретирано това. Как удобно бе казано, че това се отнася за нашите футболисти. Футболисти, към които сме показали безрезервната си подкрепата.

Смятаме за недопустимо клуб да подава жалба срещу собствената си публика. Още повече срещу хора, които са в основата на шоуто по трибуните. Недопустимо е членове на Бултрас да ядат и пият на една маса с жалбоподатели.

Ние отказваме да се примирим. След това действие на клуба смятаме, че той обяви открита война на атакуваните групи. Искаме незабавната оставка на лицето стоящо зад жалбата – Виталий Лехинченко (Давид Асаев), женен по случайност за сестрата на Александър Ослан – седящ в основата на раздора в Бултрас.

Същият Ослан който бе отговорен за създаването на Ботев гард и атаките срещу наши фенове. Ботев Пловдив винаги е бил това, което е заради своята публика, тя винаги е била и ще бъде на стадиона, но дребните дерибеи с империалистическо мислене, работещи срещу Ботев Пловдив и плетящи интрига след интрига, няма да са там скоро.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...