Новини от Пловдив » Градът » С близо 10 млн. лв. ТУ ремонтира 15-етажно студентско общежитие в Пловдив
Градът Образование Пловдив Пловдив Важно Район Тракия Район Централен

С близо 10 млн. лв. ТУ ремонтира 15-етажно студентско общежитие в Пловдив

Председателят на парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев, пловдивските депутати от ГЕРБ Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, кметът Костадин Димитров и представители на местната власт дадоха старт на проекта за ремонт на студентското общежитие на Пловдивския филиал на Технически университет – София.

Те бяха приветствани от директора на Филиала на висшето училище доц.Никола Шакев, както и от председателите на Студентски съвет Гергана Димитрова и на домовия съвет Иван Палешников. Младежите благодариха на народните представители за подкрепата и помощта при кандидатстването по проекта и връчиха на Красимир Вълчев и Десислава Трифонова удостоверения за приемането им като асоциирани членове на Студентски съвет на ТУ – София, Филиал Пловдив.

От своя страна, председателят на образователната парламентарна комисия Красимир Вълчев също благодари на студентите и на ръководството на Филиала за упоритата и навременна работа по подготовката и кандидатстването по проекта . „Това общежитие е много важно, както и целия Филиал на Технически университет. Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона го изискват“, каза Вълчев.

На събитието присъстваха още заместник областния управител инж. Атанас Ташков, заместник-кмета по „Образование, бизнес развитие и европейскиполитики“ Владимир Темелков, кметовете на районите „Централен“ и „Тракия“ Георги Стаменов и Георги Гатев, както и много студенти.

Пловдивският филиал на Технически университет – София спечели проект по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“. Висшето учебно заведение ще получи близо 10 милиона лв. за обновяване на 15- етажната сграда на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив. Общежитието, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) е построено през 1983 г. и от тогава в сградата са извършвани само козметични ремонти.

След обявяването на старта на проекта, официалните гости се срещнаха със студенти от Технически университет – София, Филиал Пловдив. Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват подкрепа на висшето училище за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...