Новини от Пловдив » България » Довеждат Рангел Бизюрев от Дания тази вечер след 22.45 на летище София
България Важно Градът Крими Пловдив Пловдив Важно

Довеждат Рангел Бизюрев от Дания тази вечер след 22.45 на летище София

Рангел Бизюрев

8 месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица, Дания връща заподозрения за престъплението Рангел Бизюрев. Той ще бъде предаден на българските съдебни власти.

Бизюрев ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен тази вечер. На борда на самолета той ще бъде конвоиран от служители на Министерството на правосъдието, а на земятя ще бъде поет от МВР. След кацането около 22.45 часа, той ще бъде отведен в столичния следствен арест, а утре – конвоиран в Пловдив. Предстои на Бизюрев да бъде предявено лично обвинението за убийството на Димитър Малинов.

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. На Бизюрев ще бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Основният заподозрян беше задържан четири месеца след убийството на Димитър. Още толкова минаха и от ареста му в Дания до днешното екстрадиране. Причината – Бизюрев обжалва искането за връщането му у нас и българските власти изчакваха решението на съда в Дания. Миналата седмица стана ясно, че такова вече има. Той бе задържан на 29 ноември 2023 г одина с фалшив задграничен паспорт. „Той не се задържа дълго време в Германия. Бизюрев е подпомаган от свои познати и преминава през няколко европейски държави“, твърди главен инспектор Стефан Джолев, началник отдел „Издирване“ към ГДНП. „Знаем, че е бил в Германия, но беше задържан в Дания. По пътя си е подпомаган от български граждани“, уточнява още той. По непотвърдена информация, през четирите месеца в неизвестност, Бизюрев е преминал през поне още две държави, преди да се установи в Дания. „При нас само се съобщава, че лицето е задържано на територията на съответната държава с установъчните данни, т.е. нямаме данни той работил ли е там, живял ли е там или не. Ние нямаме такава информация“, обяснява Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „Международен“ към ВКП.

Близките на убития Димитър Малинов са сигурни, че показанията на Бизюрев ще се окажат ключови. Включително и за ролята на обвинените като помагачи близнаци Динкови.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...