Новини от Пловдив » България » Харакири има вече ново значение – хараКиро
България Важно Избори 2023 Паметни фрази Политика Посоки

Харакири има вече ново значение – хараКиро

Станислав Балабанов

„Думата „харакири” от днес има ново значение – „хараКиро”. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на НС във вторник.

Ето цялото изказване:
„Вие говорите за спазване на думата, нали така?”, обърна се Балабанов към Кирил Петков. „Слушаме ви пет минути как говорите за спазване на думата. А преди година и половина нали щяхте да вкарате Бойко Борисов в затвора? „12 години стигат с ГЕРБ, трябва да пенсионираме Борисов, трябва да го вкараме в затвора”. Да, ти арестува Бойко Борисов, собственоръчно. И сега ми говориш от трибуната за спазване на думата. Ти сега си в най-унизителната поза – да се молиш на същия този, когото арестува, да продължи да държи теб на власт. И ти говориш за спазване на думата? До теб е Христо Иванов, който говореше: „Нито глас за Пеевски”, а после пи „мазното турско кафе” в неговата стая. Да, тази метафора е истинска, защото зад нея се крият унизителните ви пози, в които използвахте помощта на ДПС, за да ви напишат тази спорна конституция, на която ще берем от плодовете. Само след няколко седмици ще видите как изглеждат като промени”, заяви Балабанов.

„Ти искаш това, което се случва в момента, да е прозрачно. А защо гласува да не се излъчва по националната телевизия? Нали искаш всичко да е прозрачно? Или пак ще стоиш на диванчето пред кабинета на Борисов да го молиш да ти отвори вратата, да му се помолиш с Асен Василев, да останете на власт? Ти си довиждане на следващите избори. И думата харакири вече има ново значение – хараКиро”, заяви Балабанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...