Новини от Пловдив » Крими » Мъж от Сопот пребил 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си
Крими Регион Сопот Съд и Прокуратура

Мъж от Сопот пребил 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си

Белезници
Снимката е илюстративна

Съдът в Пловдив задържа мъж от Сопот, пребил 91-годишния си баща, а след това се заканил да убие сестра си, съобщиха от прокуратурата. Района прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово привлече като обвиняем Н.Б., на 50 г., за това, че на 16.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, е причинил на баща си, на 91 г., телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1 т.5, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.Б. е обвинен и за това, че на 10.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, се заканил с убийство на сестра си, на 54 г., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, т.1 и т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено e, че на 16 март 2024 г. в гр. Сопот Н.Б. се прибрал в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща. Н.Б. го ударил в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.  Установено е още, че при битов скандал на 10 март 2024 г. Н.Б. се заканил с убийство и на сестра си.

Н.Б. е бил е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 28 март 2024 г., по искане на Районна прокуратура-Пловдив Районен съд-Карлово определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Б.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...