Новини от Пловдив » Бизнес » Браншови организации настояват Мартин Захариев да е министър на туризма
Бизнес Туризъм Храни и напитки

Браншови организации настояват Мартин Захариев да е министър на туризма

Мартин Захариев

Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, да е новият ресорен министър, настояват браншови организации в открито писмо до служебния премиер Димитър Главчев.

След всичко случило се през последните години вече сме твърдо на мнение, че повече политически назначения в туризма не бива да има! Начело на министерството трябва да застане доказан експерт, на когото браншът има доверие и който притежава качествата да го поведе в правилна посока, да осъществи дългоочакваните реформи и да го позиционира в по-благоприятна позиция спрямо основните ни конкуренти, пишат организациите.
Според тях Захариев винаги е имал своя гражданска и експертна позиции, които е отстоявал от момента, в който през 2014 г. беше създадено Министерството на туризма. Представителите на бранша смятат, че той притежава необходимия административен и управленски опит, за да ги приложи в качеството се и като министър на туризма.

Какви са приоритетите

Приоритизиране на сектор „Туризъм“ като държавна политика, с достойно финансиране в Бюджет 2025.

 Нова Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма.

Консолидация на туристическите сдружения в сектора със създаване на Национална хотелиерска и ресторантьорска камара и Национална туристическа организация.

Дигитална трансформация с единна информационна система за интегриране на данните и регистрите в сектора.

Нов подход към националния маркетинг на DESTINATION BULGARIA като част от новата правителствена концепция за „Бранд България“.

Постоянно повишаване на квалификацията на човешките ресурси и работна сила с дуално обучение и платени стажове.

Създаване на гаранционен фонд за обезпечаване на отговорността на туроператорите при нереализирани пътувания.

Улесняване на процеса на издаване на е-визи.

Фокус към националните курорти, с цел да се превърнат в целогодишна дестинация. Изготвяне на подзаконова нормативна рамка, която да регламентира статута на националните ни курорти.

Активна законодателна дейност в рамките на 49-то Народно събрание.

Д-р Мартин Захариев е завършил право в Софийския университет, специализирал е медиен мениджмънт в САЩ и Англия, защитил е дисертация „Дигитализация на бизнеса в туризма“. През последните 30 години се занимава с частен бизнес в областта на медиите, телекомуникациите, маркетинга, високите технологии и туризма. Бил е депутат в 42-то Народно събрание като гражданска квота.

Отвореното писмо е подписано от Национален Борд по Туризъм; Българска Туристическа Камара; Българска асоциация за туризъм; Сдружението на Заведенията в България; Българската Асоциация на Заведенията; Браншова асоциация на ресторантьорите – София; Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Благоевград; Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи; Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Сливен; Сдружение по туризъм – Кюстендил; Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Кърджали; Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Ямбол; Сдружение хотелиери и ресторантьори – Пловдив; Сдружение хотелиери и ресторантьори – Силистра.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...