Новини от Пловдив » Важно » 6966 осъдени през 2023 отчете Апелативна прокуратура – Пловдив
Важно Градът Крими Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

6966 осъдени през 2023 отчете Апелативна прокуратура – Пловдив

През 2023 г. прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са внесли в съда общо 6568 акта, като осъдените и санкционирани лица с влязъл в сила съдебен акт са 6966. Това става ясно от отчетния доклад на Апелативна прокуратура-Пловдив, който бе представен днес от апелативния прокурор Тодор Деянов на годишното събрание на магистратите. На анализа присъстваха заместник-апелативните прокурори Румен Попов и Божидара Попова, колегите им, както и административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в съдебния район, който включва областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян. Гости бяха директорите на областните дирекции на МВР в апелативната зона, представители на ГД БОП и ДАНС.

В свое писмо до магистратите и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ги поздрави за отличната работа през годината.

Изнесените данни в доклада сочат още, че прокурорите от апелативната зона са осъществявали наблюдение, надзор и ръководство по 46 365 досъдебни производства, образувани по общия ред. Наблюдавани бързи производства през миналата година са общо 4358.

През 2023 г. в апелативния район са наблюдавани 2549 досъдебни производства с предмет наркотични вещества и прекурсори, като има ръст спрямо през 2022 г., когато тези дела са били 2179. Общо 789 са наблюдаваните досъдебни производства за данъчни престъпления.

През 2023 г. в района на Апелативна прокуратура-Пловдив са били наблюдавани общо 719 преписки за престъпления, извършени в условията на домашно насилие, като те са повече в сравнение с 2022 г., когато броят им е бил 507.  Най-много от тях са за причиняване на телесна повреда, следват заканите за убийство и неизпълнението на заповед за защита от домашно насилие.  Пострадали през годината са били 323 лица, от тях 293 – жени.

Апелативният прокурор Тодор Деянов обобщи и приоритетите на магистратите през тази година, които са свързани с бързината и срочността при разследване на делата. Той подчерта и доброто взаимодействие в работата на прокуратурата и полицията в апелативната зона.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...