Новини от Пловдив » Важно » Благотворителен бал с кауза да развива чрез изкуство децата без родителска грижа
Важно Градът Култура Пловдив Пловдив Важно

Благотворителен бал с кауза да развива чрез изкуство децата без родителска грижа

Танцово студио „Magnifique“ организира отново благотворителен пролетен бал за Деня на танцовото изкуство. Събитието ще се проведе на 27 април от 20 ч. в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей – Пловдив. Присъствието е само с покани.

Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на развитието чрез изкуство на деца, лишени от родителска грижа. „Обещахме си това събитие да се наложи като традиция, защото вярваме че децата са най-голямото богатство. Изключително сме благодарни, че успяваме да го реализираме за втори път, сега с подкрепата на Община Пловдив, под егидата на кмета Костадин Димитров“, заяви творческият организатор Нора Маршаха – ръководител и хореограф на „Magnifique“.

Водещи на събитието ще бъдат Инна Пепеланова и Владимир Василев.

Специално участие в програмата ще вземат част от възпитаниците на Танцово студио „Magnifique“, ученици от балетните и музикални специалности към националното училищи за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, артисти от операта на Пловдив, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Ралица Ботева – клавир.

„Танцово студио „Magnifique“ е основано през 2015 г. и предлага редица дейности за деца и възрастни. Думата „Magnifique“ идва от френски и означава „великолепен, изключителен“. Смятаме, че нашата школа символизира точно тези две думи. Танцовото студио е създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. Стремим се да предлагаме разнообразни и иновативни класове, които да подпомогнат развитието на малчуганите и техните родители. Започваме с деца на 2,6 години в група „Babyballet“, която еза най-малките „баРЕлини“, както те сами се наричат, и стигаме до балет за възрастни за най-големите ни ентусиасти, които могат да се докоснат до магията на балетното изкуство. Обучението в напредналите класове е по методиката на Ваганова, а преподавателите са квалифицирани специалисти в областта. Нашите възпитаници се отличават с множество успехи и медали в международни танцови конкурси, имаме деца приети в Национални училища за танцово изкуство в страната, както и в Щутгарт“, сподели Нора Маршаха.

„С тази прекрасна инициатива искаме да помогнем на тези деца да се докоснат до изкуството, да направят своите първи танцови стъпки, което за някои от тях може да се окаже професионалния път на развитие занапред. Нека заедно направим този пролетен бал незабравим за всички участници и оставим следа от доброта и обич в сърцата на децата“, призоваха организаторите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...