Новини от Пловдив » България » Борисов: Последните дни има страшно надцакване кой повече пари ще похарчи
България Важно Мнения Политика

Борисов: Последните дни има страшно надцакване кой повече пари ще похарчи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че от партията са готови за избори. „Ние винаги сме готови, толкова пъти минахме през това“, посочи той пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Като похваля, че сме успели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се обиждат и излизат да ме опровергават. Нали досега всичко беше общо – правителството общо, парламентарната група обща, успехите общи“, заяви още Борисов по повод отношенията им с доскорошните партньори в сглобката.

„Единият въпрос, който през медиите ми беше зададен, е защо не си кажем за ДПС“, каза той и показва на медиите законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, ПП-ДБ и Делян Пеевски.

„Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта – по три пъти да сме се срещали, това са 150 срещи. От 270 дни“, продължи Борисов.

„Крановете на Балкански поток са на територията на страната и още днес може да бъде спрян. Или да го спрем, или да го продадем. Това, което стана с Балкански поток е национално предателство за мен“, каза той.

По думите му и парламентът, и правителството правят неща, свързани с излишни харчове.

„Сега в момента, за тези няколко дни има едно страшно надцакване кой повече пари ще похарчи – правителството или парламента. За съжаление го казвам. Ако бях премиер, щях да се боря нито едно от двете неща да не се случи“, допълни той.

На въпрос от журналисти дали всъщност и ГЕРБ не са се включили в това „надцакване“ Борисов беше лаконичен: „Включихме се, разбира се, няма да оставим на Денков и Асен Василев да дават стотици милиони в последния си ден. Така че, да, включихме се, естествено. Но в царството на лудите, само нормалния го обявяват за луд“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че няма да е от Радев, а от служебния премиер“, добави още той./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...