Новини от Пловдив » Градът » Спряха от движение автобус с пътници по пътя Цалапица-Пловдив СНИМКИ
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Спряха от движение автобус с пътници по пътя Цалапица-Пловдив СНИМКИ

Спряха от движение автобус, превозващ пътници от Цалапица към Пловдив. Рейсът е със спукано предно стъкло и  не е преминал технически преглед.  Шофьорът ще получи глоба до 500 лева, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив главен инспектор Красимир Нешев.

Днес на територията на Пловдив и областта се провежда мащабна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“. В нея участват екипи на сектор „Пътна полиция“ и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Национална агенция по приходите и регионалните структури на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

Операцията стартира в 9 часа и ще продължи до 12 часа. До момента са проверени над 30 превозни средства, като има констатирани доста нарушения.

Съвместните проверки са насочени към спазване на правилата за движение по пътищата, техническата изправност и регистрацията на МПС и теглените от тях ремаркета и полуремаркета. Специално внимание ще бъде насочено и към изискванията за допустими маси и размери на товарните автомобили, както и за времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.

Акцията е по разпореждане на директора на ГД „Национална полиция“ с цел превантивни мерки и е на територията на цялата страна.

Повечето от нарушенията са по Закона за движение по пътищата – неизползване на предпазни колани, неспазване на пътна маркировка, както и неизползване на столче за дете. Има констатирани и 6 незаплатени такси към БГ тол от предишни периоди, обобщи главен инспектор Красимир Нешев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...