Новини от Пловдив » Асеновград » Глутници бездомни кучета обикалят из гробищата на Асеновград
Асеновград Важно Регион

Глутници бездомни кучета обикалят из гробищата на Асеновград

архив

Едри бездомни кучета са окупирали гробищата в Асеновград, твърдят жители на града.

Йоана Манолевска написа в социалната мрежа Facebook, че е забелязала поне 7 кучета, които са се разхождали в близост до гробищата.

„На 10 метра от завоя нагоре, вдясно, под дървета се оказаха още толкова кучета, които тръгнаха в различни посоки през гробовете“, добавя жената, цитирана от ГласНюз.

Манолевска била в компанията на дъщеря си. Жената признава, че тя и дъщера й са изпитали безпокойство от бездомните животни.

„Изпитахме безпокойство, да не кажа страх, че може да дойдат и до нас, до гробовете на нашите близки, за където се бяхме запътили“, споделя тя.

Жената е категорична, че мястото на бездомните кучета не би следвало да е в района на гробищата.

„Не мога да кажа, че бяха агресивни, но е необходимо да се изведат оттам и да им се намери място по-подходящо за тях. Не знам към коя организация или към общинската управа трябва да се отправи тази молба, но се надявам хората, от които зависи това, да се заемат да направят мястото за покой на близките ни такова, каквото се очаква да бъде. За боклуците по пътя и над гробищния парк друг път ще пиша. Ще се опитам да предоставя и снимки, за да се види безхаберието на тези, които трябва да се грижат за това да няма боклук навсякъде“, завършва публикацията си тя.

Гинка Петрова написа в коментарите под поста, че жители на Асеновград се страхуват да посещават гробищата именно заради бездомните кучета.

„Хората се страхуват да отидат до своите починали близки. Махнете тия кучета оттам! Изчистете боклуците! Нека хората спокойно да ходят там! Мисля, че от Общината зависи това. Хората отдавна се жалваха, но никой не ги чува“, гласи коментарът на Гинка Петрова.

Елена Карагьозова също изрази мнението си в секцията за коментари. Тя смята, че трябва да има фирма, която да поддържа общите части на гробищните паркове.

„В никакъв случай не трябва да има животни в гробищните паркове. Ще е необходима такса към всички нас, за да се случи това. Има толкова много световни примери. Да не говорим как гробовете се правят без да се мисли и не са планирани предварително. В старите гробища, за да отидеш до определено място, трябва да стъпваш върху други гробове. Живеем в мирно време, в което тези неща могат да се обмислят и планират, а гробищата ни изглеждат като по време на война, нахвърляни без замисъл безразборно. Никакво уважение към починалите хора“, написа Карагьозова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...