Новини от Пловдив » България » България » Военните пак пуснаха поръчка за ремонт на 6 двигателя за МиГ-29
Бизнес България Важно Общество

Военните пак пуснаха поръчка за ремонт на 6 двигателя за МиГ-29

МиГ-29
МиГ-29

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя РД-33, сер. 2, за самолети МиГ-29, съобщава БТА.

Целта е да се възстанови техният междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Прогнозна стойност на обществената поръчка е 19 620 000 лв., без ДДС. С ДДС тя възлиза на 23 544 000 лева.

Поръчката е публикувана на 5 април. Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 17 май 2024 г.

България разчита на изтребителите МиГ-29 да носят бойното дежурство, докато самолетите F-16 Block 70 не поемат изцяло охраната на българското въздушно пространство. Това, както стана ясно, ще стане с две години по-късно от срока в договора, заради забавяне на производството по време на пандемията.

Предишната поръчка за ремонт на двигатели бе подписана преди 7 месеца с полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A.

Припомняме, че съвременната ни политическа, а и съдебна история има и едно дело и обвинение – през ноември 2016 г. военният министър Николай Ненчев бе обвинен за неизпълнение на договора с РСК „МиГ“ за доставка и ремонт на изтребителите ни МиГ-29. Обвинението бе за застрашаване на националната сигурност, тъй като вместо от руската фирма-производител, Ненчев е поискал от полска компания да ремонтира изтребителите ни. Преди по-малко от годината делото приключи окончателно с оправдателна присъда на последна инстанция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...