Новини от Пловдив » Важно » В обновената Клиника по кардиология пациентите слушат музика и четат книги СНИМКИ и ВИДЕО
Важно Градът Здраве Кадър на деня Общество Пловдив

В обновената Клиника по кардиология пациентите слушат музика и четат книги СНИМКИ и ВИДЕО

Проф. д-р Карен Джамбазов и проф. д-р Федя Николов откриха обновената Клиника по кардиология към УМБАЛ "Свети Георги", снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Пациентите в Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив вече ще се наслаждават на музиката на един от най-известните пианисти – Ричард Клайдерман, ще четат книги и ще палят свещ в параклиса „Свети Мина“. Всичко това се случва след основния ремонт на клиниката, реализиран в последните 6 месеца за 800 000 лева собствени средства на болницата.

С водосвет и официална церемония днес беше открита обновената Клиника по кардиология на 12-ия етаж на УМБАЛ „Свети Георги“. Отец Тодор благослови  изпълнителния директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, заместник-директора по „Диагностична и лечебна дейност“ – База II проф. д-р Иван Дечев, началника на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов,  началници на клиники и отделения, както и работещите в клиниката лекари и медицински сестри.

Проф. д-р Иван Дечев /вдясно/, снимки: ПловдивПрес
Снимки: ПловдивПрес

Ремонтът включва цялостно ново обзавеждане и оборудване, промяна в инфраструктурата, централизирана климатична инсталация, нови системи, болнични стаи и манипулационни, работни кабинети.

„Неусетно минаха 6 месеца, през които беше извършен ремонтът. Всичко е подновено – стаи, манипулационни, работни кабинети. Има нова климатична система, която ще бъде функционални и естетична. Няма място в клиниката, което да не е подновено. Нанасяме се с удевлетворение. Тук се лекуват много тежко болни, идват пациенти от цяла България, както и социално слаби и неосигурени“, каза в началото началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов.

Пациентите вече ще се чувстват по-спокойно и уютно в различна атмосфера – по стените има картини на известни художници, а в коридора и във всяка стая ще звучи тихо музиката на френския пианист Ричард Клайдерман. Болните ще имат възможности и да избират книги от библиотеката в коридора, както и да запалят свещ и да се помолят за изцеление в новия параклис „Свети Мина“.

Параклисът „Свети Мина“, снимка: ПловдивПрес

„Благодарим и на митрополит Николай, който ни помогна да направим най-красивия параклис. Стремим се да създадем една атмосфера на професионализъм, емоция и настроение. Всичките в клиниките са професионалисти и нямаме никакво текучество“, обяви проф. д-р  Федя Николов. Той благодари на ръководството на болницата.

Снимки: ПловдивПрес

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов призна, че е щастлив и горд да вижда колегите си удовлетворени от обновената клиника. „Ремонтът на Клиниката по кардиология е само една малка част от амбициозната програма на нашата болница да става все по-добра и да придобие европейско уважение в България, като болница, която 24 часа в денонощието откликва на проблемите на пациентите. Ако медиците не са доволни от мястото, където работят и не идват с удоволствие на работа, няма да са полез0ни и на пациентите. Искрената радост, която усещам в проф. Николов, за мен е най-голямото удовлетворение. Пари могат да се дават навсякъде, но ако резултатът не е добър, никой няма да е щастлив. Благодаря на него и екипа му, че са вложили собствени усилия. Това, което са постигнали, допълнително с ремонта, дава душа на всичкото това. За мен комфортът, в който ще работят, е най-важен, отколкото парите, които са хвърлени“, обясни проф. Джамбазов.

Снимки: ПловдивПрес

През септември миналата година Клиниката по кардиология беше преместена от  Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ 66  в Блок V на Клиника по инфекциозни болести, докато траеше ремонтът. „Върнаха се отново тук, когато всичко беше готово. Искам да поздравя всички, които работят в клиниката и пожелавам на всички ни днес да е поредния хубав дени повече позитивни събития, за да живеем достоен живот. Всички да сме живи и здрави, пожела  изпълнителния директор на университетската болница.

Проф. д-р Федя Николов прочете поздравителен адрес от името на ректора на Медицинския университет проф. д-р Ангел Учиков, дмн. „Изказвам адмирации към всички, отдали сили, енергия и време за осъществуване на освонния ремонт на клиниката с цел осигуряване на съвременна диагностика и иновативно лечение за подобряване качеството на живот на пациентите. Кардиологичните заболявания са сред основните предизвикателства пред съвременната медицина по цял свят и наш дълг е да осигурим максимални усилия за лечение и възможност за въвеждане на нови терапии, за да отговорим на нуждите и очакванията на хората. Стремежът да бъдем по-добри лекари трябва да е водещ в мисията ни да спасяваме човешки живот. Медицинският университет в Пловдив е ваш доверен партньор по пътя ви към професионалното развитие“, се подчертава в поздравителния адрес.

Снимки: ПловдивПрес

От името на ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ на началника на клиниката беше поднесена иконата на Свети Мина, а на старшата сестра кошница с цветя.

Библиотеката се намира в коридора на Клиниката по кардиология, снимки: ПловдивПрес

„Вие се отличавате като изключителни професионалисти в България. На целия екип на Клиниката по кардиология пожелавам крепко здраве и много нови професионални успехи! Да работите все така всеотдайно за благото на нашите пациенти и да издигате на все по-високо ниво кардиологията като наука и дисциплина! Успех и ползотворна работа в обновената клиника“, обърна се към лекари и медицински сестри заместник-директора по „Диагностична и лечебна дейност“ – База II проф. д-р Иван Дечев.

По стените на коридорите има прекрасни картини, снимки: ПловдивПрес

Бизнесът от „Тракия икономическа зона“ е подкрепил ремонта на обновената клиника. Бизнесменът Красимир Петров е осигурил средствата за пълното професионално почистване на отделението.

След официалната церемония много лекари запалиха свещички  в параклиса.

Проф. Джамбазов обясни пред журналисти, че за ремонта на Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Свети Георги“ са дадени над 800 000 лева за цялостно обзавеждане, оборудване, промяна на инфраструктурата. По думите му поставянето на климатична инсталация е „гвоздеят“ на целия ремонт. „Една отдавна наша мечта беше да успеем да климатизираме Хирургичния блок.Програмата ни е такава, че започнахме от 12 етаж. Ще продължаваме поетапно надолу по етажите, докато в рамките на няколко години успеем да климатизираме всички болнични стаи“, каза изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов.Той допълни, че парите за ремонта са собствени средства на болницата. „В последните години успяхме да приключим с т. нар. просрочени задължения. Нашата болница вече има достатъчно ресурс, за да може да си позволи да изгражда нови сгради, нов сграден фонд, да преоборудва съществуващите помещения. Разбира се, и с помощта на капиталови средства, които получаваме и занапред се надяваме да получаваме, когато става въпрос за сериозна апаратура – там вече разчитаме на правителството и на държавата“ обяви още той.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...