Новини от Пловдив » Бизнес » Родният бизнес: България е по-бюрократична от ЕС
Бизнес България Важно Общество

Родният бизнес: България е по-бюрократична от ЕС

Политиците не винаги са се вслушвали в бизнеса. Това каза Стоян Ставрев от Асоциация на българските работодатели на среща с депутати от подкомисията за контрол на европейските фондове в Народното събрание. Най-важно е да излезем с някакви поуки от кохезионната политика, подчерта той, съобщи news.bg.

„Много може да се каже за изминалия програмен период, по думите му. Според него е бил много труден програмен период. Не се усвоиха всички средства“, каза Ставрев.

Прекалено многото проверки не са гаранция, че си вършим добре работата, по думите му. Това, което ни се причинява тук, никъде не си го причиняват на бизнеса, заяви Ставрев. Държавата не защитава бизнеса, според него. „Очевидно преспиваме процесите, които ни правят второ качество бизнес“, смята той и отчете, че сами си правим проблемите.

„Да, Европа е бюрократична, но ние сме по-бюрократични от нея“, подчерта Стоян Ставрев. За пример той даде ковид кризата, когато се оказало, че се заложили критерии, които нямало как в пандемията да се покрият. Работодателите се оплакаха и от тежките финансови корекции.
Станислав Попдончев от БСК се оплака от листа на достатъчна комуникация с властта за ПВУ. „Бизнесът има нужда от фокус върху индустриализацията“, обясни той. Според него, трябва да се намали административната тежест, а работодателите искат и предвидима данъчна среда.

Важно е да се фокусиране не върху проверките, а върху износът, призова той. БСК настоя за опростяване на процедурите и намаляване на административната тежест. Камарата настоява и за подобряване на инфраструктурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...