Новини от Пловдив » Градът » 65 работодатели презентират свободни работни места и стажантски програми за студентите от ПУ
Градът Образование Общество Пловдив

65 работодатели презентират свободни работни места и стажантски програми за студентите от ПУ

За първи път на Деня на кариерата се представя електронна платформа за набиране на кадри, създадена от висшето училище

При изключителен интерес преминава Денят на кариерата в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ днес. Стотици студенти дойдоха в Нова сграда на висшето училище, за да се срещнат с представители на бизнеса от над 65 компании в сферата на образованието, информационните технологии, финансите, човешките ресурси, МВР, туризъм, социални дейности, психология, икономика, услуги в обществения сектор, производство и дистрибуция, електроника и др.

Форумът бе открит тържествено от проф. д.п.н. Дора Левтерова – директор на Университетския център за кариерно развитие. Сред гостите бяха областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев, зам.-кметът на Община Пловдив с ресор “Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование” Владимир Темелков, началникът на Регионално управление на образованието – Пловдив Иванка Киркова и др. Академичното ръководство на университета бе представено от ректора проф. д-р Румен Младенов и зам.-ректорите по качество и атестация – проф. д-р Владимира Ангелова и по учебната дейност – проф. д-р Пламен Стоянов.

Проф. Левтерова подчерта, че днешният Ден на кариерата е особено специален, защото за първи път ще бъде представена електронна платформа за кариерно развитие, която е авторство на Пловдивския университет.

„Целта на подобна инициатива е да предоставим подходяща среда на работодателите да се срещнат със своите потенциални служители и стажанти, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация в страната и региона. Вярвам, че това е най-прекият път в изграждането на трайни и ползотворни контакти между бизнеса и университета, където синхронизирането на учебните планове и програми с изискванията към кандидатите за работа е от взаимен интерес.“ С тези думи ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов приветства присъстващите и добави, че изграждането на благоприятна среда за успешна реализация на младите хора на пазара на труда е ключово, защото без образование няма успешен бизнес.

Областният управител Илия Зюмбилев подчерта, че вратите на областната администрация са винаги отворени за всеки студент, който иска да се развива в тази област. Зам.-кметът Владимир Темелков отбеляза, че Община Пловдив има перфектно сътрудничество с Пловдивския университет и като най-голям работодател в града и областта приветства подобни събития.

Програмата на форума продължава с работни ателиета и срещи, които ще дадат възможност на студентите да намерят най-желаната и предпочитана работа.

Организатори на Деня на кариерата са Университетски център за кариерно развитие, Студентски съвет на ПУ и студентските клубове: „Приобщаващо образование“, „Есетра“, „Психология“, „Млад педагог“, „Лидерство в образованието“, „Клуб на предприемача“, „Клуб на мениджъра“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...