Новини от Пловдив » Без категория » За какво заловените във Великобритания български измамници са пилеели парите си
Без категория

За какво заловените във Великобритания български измамници са пилеели парите си

Петима българи шашнаха Британия с наглостта си, като сътвориха най-мащабната схема за източване на социални плащания в историята на Острова.  Те използвали фалшиви документи, с които кандидатствали пред Universal Credit и така получили огромни средства.

Според разследването българите използвали откраднати данни на британци, които комбинирали с богат набор от фалшиви документи и изкарвали хората с подправените самоличности като крайно нуждаещи се. Така „ужилили“ социалната система на Великобритания с главозамайващите 54 милиона лири. Те бяха заловени след 4 и половина години действие на мрежата им за източване на социалната система.

Галина Николова, 38 г., Стоян Стоянов, 27 г., Цветка Тодорова, 52 г., Гюнеш Али, 33 г., и Патриция Панева, 26 г., се признаха за виновни за престъпления, свързани с измами и пране на пари. Изправянето им пред съда представлява най-мащабното съдебно преследване и разследване на измами с обезщетения, които някога са били разглеждани от съдилищата в Англия и Уелс. Сега бандата е заплашена от доста години зад решетките.

Огромната сума пари, натрупана от „сложната финансова мрежа“ от фалшиви искания, е била изпирана чрез редица сметки, а след това изтеглена в брой – 750 000 паунда в банкноти са открити в куфари в един от домовете им.

Покрай разнищването на схемата следствието установи и че бандата е употребявала придобитите милиони за луксозен и разточителен живот. Измамниците пръскали парите си за дизайнерски дрехи, часовници и дори за спортен автомобил Audi от висок клас. В социалните мрежи те безсрамно се хвалели със скъпи спа почивки и публикуваха снимки от ваканции в чужбина.

В един от постовете двама от измамниците – 38-годишната Галина Николова и 27-годишният й любовник Стоян Стоянов – се хвалят с луксозно пътуване до Турция, където посещават прочутия Голям базар в Истанбул, позирайки заедно в дизайнерски ризи на DKNY. Двойката измамници сподели и снимка, на която се гушкат по време на пътуване до луксозен спа център в Манчестър. Николова пък публикува снимка на букети рози, подарени от нейната „любов“.

В друг клип, записан от бандата, се вижда как един от тях безсрамно засипва апартамента си със стотици банкноти от 20 паунда, а една жена се мъчи да ги събере с ръце, заставайки на колене.

В публикуваните от Николова видеоклипове се вижда как тя прави еднодневни екскурзии до Астън Хол и отива да гледа мач на стадиона на „Астън Вила“. Тя дори дори безсрамно се похвалила в мрежата какви луксозни пътувания са й предстояли, като сподели видео с идиличния индонезийски плаж на остров Пенида, заявявайки: „#mynextdestination“ („следващата ми дестинация“). В друг пост пък Николова може да бъде видяна в изтънчена рокля.

Специализираният прокурор от Кралската прокуратура Бен Рийд заяви за случая:

„Това дело е най-голямото обвинение за измама с обезщетения, което някога е било повдигано пред съдилищата в Англия и Уелс. Това е измама в индустриален мащаб, извършена от организирана престъпна група.“

И петимата обвиняеми ще бъдат осъдени в Кралския съд в Ууд Грийн на 28 май./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...