Новини от Пловдив » Важно » Кметът на „Източен“ Емил Русинов облагороди междублокови пространства в района
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Район Източен

Кметът на „Източен“ Емил Русинов облагороди междублокови пространства в района

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов и неговият екип проведоха инициатива по озеленяване на междублоковото пространство на ул. „Жеравна“ № 1-3. Събитието се осъществи съвместно с ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“.

„Обогатяването, облагородяването и поддържането на зелените пространства в район „Източен“ са приоритет за нас. Те са част от общата еко-система на град Пловдив и по този начин успяваме да превърнем района в по-привлекателно място за жителите му“, каза Русинов.

В днешната инициатива се включиха още Антон Георгиев – директор на ОП „Градини и паркове“ и Десислава Георгиева – директор на ОП „Чистота“. От „Чистота“ помогнаха за почистването на терена, а от „Градини и паркове“ осигуриха необходимата растителност и съдействаха за засаждането й. Всички заедно засадиха 10 броя дървовидна ружа, 3 броя рустифина, 5 броя от вида туя. Пред входа на жилищния блок бяха засадени нови 200 броя лигуструм.

Кметът Емил Русинов връчи благодарствени писма на директорите на „Градини и паркове“ и „Чистота“ в знак на признателност за съвместната работа и съпричастност по облагородяването на зелените пространства и поддържането на чистотата в район „Източен“.

В рамките на месец март бяха облагородени още няколко междублокови пространства, отново със съдействието на „Градини и паркове“ и „Чистота“. На ул. „Радко Димитриев“ № 13 бяха засадени 15 метра жив плет от храстовидна растителност, райграс и компост за облагородяване на почвата.

На ул. „Славянска“ № 93 бяха засадени 30 лавровишни и рози. На ул. „Ралица“ № 3 междублоковото пространство бе облагородено с 12 дръвчета със съдействието на гражданите, припомни кметът на район „Източен“ Емил Русинов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...