Новини от Пловдив » Важно » Константин Кацаров с убийствен кавър на „Тангра“
Важно Градът Култура Пловдив Пловдив Важно

Константин Кацаров с убийствен кавър на „Тангра“

От Радослав ИВАНОВ
Лидерът на пловдивските метъл легенди „Ренегат“ Константин Кацаров представи парчето „Нашият град“ и нов видеоклип към него. Няма грешка – песента е убийствен кавър в хеви метъл аранжимент на класиката на „Тангра“.
Социалните мрежи избухнаха веднага, а композицията на Кацаров печели суперлативи: „Този кавър ми харесва повече от оригинала“, пише Венелин Стругарев.
„Оригиналът на Тангра е за успокоение на нервите, а този вариант за събуждане на сетивата и бързо каране. Браво!“, доволна е и Павлина Станчева.
„Много добро ново звучене на песента. Адски добро! И… любимият Пловдив… Върнах се в студентските ми години- най- хубавите години в живота ми! Когато имам нужда от презареждане, пътувам 250 км до Пловдив… Тази песен, този клип ми въздействаха по същия начин! Браво!“, радва се на песента и Вени Ник.
„Прекрасно изпълнение, хареса ми повече от оригинала. По-живо, по-емоционално, по-завладяващо е вашето. Благодаря за хубавата емоция, която ми подарихте! Желая на всички вас успехи и нови песни“, не пести похвали и Хриска Димитрова.
„Чочо сигурно много се кефи от горе! Уникално“, пише и Даниела Борисова. Други коментират защо се е наложило Кацаров сам да финансира цялата продукция. „Не искам да ги охарчвам. Заможен съм. Нека да имат за следващия проект на Щерева… Шегувам се! От завист…“, отговаря в типичния си ироничен стил музикантът.
Ето какво написа за новата песен Константин Кацаров на профила си във Фейсбук:
„Една моя песен от „Апокрифната ми колекция. Записахме я тайно. Тайно снимахме и клипа. Споделям я само с вас! Не искам да я въртят по радиа и телевизии.
Не съм взел никакви средства от фонд „Култура“. Всичко сам. Понеже беше тайно. Иначе съм сигурен, че щяха да поемат всичките разходи.
Имах огромно желание да създам този проект. Дори заради него се научих да играя тенис на маса. Треньорът ми тежеше 200 килограма. И сега е някъде там. Посветих го на родния си град Пловдив. Дано ви допадне! „Нашият град“
Клипът на песента е приятна изненада. Освен свежата идея музикантите да си разменят инструментите, докато свирят, в него могат да се видят и оригиналните членове на група „Ренегат“ от нейното основаване – китаристът Стойо Попов и вокалистът Тони Караатанасов, също много известни през годините пловдивски рокмузиканти.
В последно време Константин Кацаров публикува в социалните мрежи свои песни, които нарича апокрифни и във всичките пее на български. Някои от тях са кавъри на известни наши естрадни изпълнители, като Васил Найденов например. Прави впечатление, че както се е получило с песента „Нашият град“ на „Тангра“, версиите на Кацаров в рок аранжимент звучат наистина самостоятелно и вдъхват нов живот на класиките. Вероятно като намигване към тесногръдите продуценти на „Гласът на България“, които не му позволиха да изпее един точно такъв кавър. Нека разберат какво са пропуснали!
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...