Новини от Пловдив » България » Надежда Йорданова: Министърът на транспорта няма компетентност да координира изборите
България Важно Избори 2024 Коментари Мнения Политика

Надежда Йорданова: Министърът на транспорта няма компетентност да координира изборите

Надежда Йорданова

Изненада ме, че транспортният министър е назначен за координатор на предизборния правителствен щаб. С какви професионални мотиви и критерии. Министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност, нито една, по организацията и провеждането на изборите. Дори превозването на изборните книжа и машини до изборните секции не е негова отговорност. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова в интервю за БНР.

Според Йорданова, случаят с Георги Гвоздейков показва, че служебното правителство не удържа на изкушението да се включва в политически игри и да прави опити за реваншизъм. И напомни, че и предишните служебни правителства се включваха в политически игри, като например заплахите за бюджетен дефицит от 6% и високи цени на горивата. Притеснителен за нея е и случаят в ДАНС, където при двама едновременно назначени заместници на председателя единият е освободен, а другият остава на поста си.

Народният представител заяви, че ПП-ДБ не планира да внася предложения за промени в Изборния кодекс и се надява и останалите парламентарни групи да не го правят, въпреки че изборните правила, наложени от ГЕРБ, ДПС и БСП не са добри. „Нови изборни правила трябва да се правят в по-спокойни времена“, убедена е Надежда Йорданова.

Тя напомни, че нейната формация „Да, България“ е дал мандат на председателя и Изпълнителния съвет на партията да водят преговори за общо явяване с „Демократи за силна България“ и с „Продължаваме Промяната“ на националните и европейските избори. „Разговорите се водят, надявам се да приключат бързо и успешно. Дължим на обществото консолидация, в тези трудни времена не можем да делим избирателите“, каза Йорданова.

Очаква трудна кампания, но заедно с колегите й ще разчитат на срещи лице в лице с избирателите.

„Избирателите на ГЕРБ трябва да преценят кой е предпочитаният партньор за тях – дали тази близост с корпоративната част на  ДПС е важна за тях и за бъдещето на България. Ние разработваме ясно предложение към избирателите как си представяме бъдещето на България, как да продължим реформите, срещу които сега има яростна съпротива. С какви гласове и как си представяме да се реализират реформите – ще дадем много ясно нашето предложение на избирателите“, коментира Надежда Йорданова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...