Новини от Пловдив » България » Окръжният прокурор на Враца обясни как точно е простреляно детето в главата
България Важно Инциденти

Окръжният прокурор на Враца обясни как точно е простреляно детето в главата

архив

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков определи като нелеп вчерашния инцидент с простреляното бебе, което в момента е настанено в „Пирогов“ в критично състояние, пише БТА.

Това, което е установено от извършените разпити до момента, е, че стрелбата по непредпазливост е произведена от 11-годишен родственик на пострадалото дете, който е наказателно неотговорен. Пушката била закупена през март 2021 г. и собственикът е спазил е регистрационен режим и я е регистрирал в РУ – Враца.

По случая следват още разпити, изготвяне на експертизи – балистична и съдебно-медицинска, която ще зависи и от лечението в „Пирогов“, а срокът за разследване е два месеца.

Окръжният прокурор разказа, че във вчерашния ден дядото на пострадалото дете изнесъл оръжието, целта му била да стреля по свраки. Няколко пъти зареждал и изпразвал оръжието. По някое време изпратил 11-годишния си син да купи сладолед от магазина. Докато момчето е отсъствало, отново заредил пушката. Когато синът му се върнал пушката била на маса.

В същия момент пристигнали хора, които искали да закупят агнета, дядото и бабата станали да ги посрещнат, майката също оттеглила вниманието си от малкото дете, което се е разхождало. То хванало пушката за цевта и започнало да я тегли, а единайсетгодишното дете в стремежа си да попречи оръжието да падне, я хванало от другата страна за приклада и натиснало спусъка по невнимание. При произведения изстрел една от сачмите попаднала в областта на лицето на малкото дете, над веждата.

„Такава е фактологията. Това 11-годишно дете не е знаело, че пушката е заредена, тъй като е било да купува сладолед. И затова по никакъв начин не се установява умисъл за извършване на такова деяние“, посочи Владимир Сираков.

Според него, е необходимо да бъдат направени законодателни промени, които да регламентира правния статут на този вид оръжие, тъй като към настоящия момент той не е изяснен. „Ето виждате, че може да се стигне до ситуация с тежка телесна повреда и използването на такава въздушна пушка не бива да се подценява“, посочи Сираков.

Още по темата:

В критично състояние е простреляното в главата дете

Вертолет от Авиобазата в Крумово превози простреляното дете до „Пирогов“

Дете простреля друго в главата край Враца, вертолет транспортира раненото в София

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...