Новини от Пловдив » България » Лили Иванова иска култов ресторант в Бургас
България Важно Общество

Лили Иванова иска култов ресторант в Бургас

Снимки: Флагман.бг

Примата на българската естрада Лили Иванова е хвърлила око на един от най-апетитните терени в Морската градина на Бургас. Фондацията на легендарната певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе под наем някогашния емблематичен ресторант „Кралско село“, бивш „Бургаски вечери“, който се намира непосредствено до Летния театър в Приморския парк, собственост на „Благоустройствени строежи“ ЕООД, пише Флагман.бг.

Бургазлии помнят, че култовата кръчма бе от предпочитаните места за жители и гости на града – с перфектно меню и изискан вкус, но, след като през 2017 г. избухна в пламъци, рейтингът му се срина и през последните години не работи. От докладната записка на заместник-кмета по Финанси, бюджет и икономика Станимир Апостолов става ясно, че Фондацията иска да терена под наем за 10 г., с цел да го превърне в многофункционален културен център, носещ името „Saloon LI“.

„Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обекта. Културния център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и други“, пише в докладната записка на Апостолов.

Посочено е още, че целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.

За сключване на договор за наем над 3 години е необходимо решение на Общинския съвет на Бургас. В края на месеца, когато се проведе общинската сесия и искането бъде гласувано, ще стане ясно дали Лили Иванова ще се настани в най-желания от бизнеса имот в Морската градина на Бургас.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...