Новини от Пловдив » България » Разследват четирима полицаи за измами с имоти в Русе, единият е арестуван
България Важно Крими Полиция Съд и Прокуратура

Разследват четирима полицаи за измами с имоти в Русе, единият е арестуван

Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, сред които и полицай, по обвинение за участие в група, извършила пет имотни измами. Окръжната прокуратура в града разследва четири престъпления – участие в организирана престъпна група, измама и две обвинения за фалшиви документи. Групата е присвоила имотите на починали, които нямат наследници. Това обяви Радослав Градев, наблюдаващ прокурор от Русе, предаде NOVA.

По думите на Мирослав Маринов, говорител на Окръжна прокуратура – Русе, се проверява работата и на други трима полицаи от ОД МВР – Русе. Ще бъде установено дали те са част от тази група и дали имат дисциплинарни нарушения, уточни той.

Измамната схема е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент. Инициалите на арестуваните са А.Т.Д на 48 години, Д.С.В. на 43 години и Д.Д.Г. на 47 години. Последният е полицай от Русенското районно управление Две могили, каза Градев.

За реализиране на фалшивите сделки са използвани различни нотариуси. „Обявявали са саморъчно направените завещания в полза на т.нар „мулета”, които впоследствие продават имотите на реални купувачи. За измамите са ползвани фалшиви документи“, обясни Градев.

Маринов препоръча хората да са изключително прецизни какво подписват и с кого договарят. Да се запознат и с нотариусите, които посещават и там, където се разпореждат с правата си, да бъдат изключително внимателни.

Полицейската проверка срещу участниците в схемата ила на 15 април 2024 г. Тогава са направени 24 процесуални претърсвания и изземвания. Разпитани са над 20 свидетели. Служители на БОП и на Вътрешна сигурност на МВР си сътрудничили по разплитане на случая, обявиха от прокуратурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...