Новини от Пловдив » България » Търг на арт творби в София събира дарения за детски фестивал в Пловдив
България Важно Култура Общество Пловдив Пловдив Важно

Търг на арт творби в София събира дарения за детски фестивал в Пловдив

Фондация за изкуства InBetween подготви благотворителна вечер в подкрепа на организацията на детски фестивал за изкуства „Ние сме децата на реката“.

Събитието ще се проведе на 22-ри април от 18,30 ч. в „Уникредит Студио“, София, намиращо се на площад „Света Неделя“ №7 . Програмата ще включва благотворителен търг, като участниците ще имат възможност чрез дарението си да подкрепят детския фестивал за изкуства чрез покупка на арт творби – авторски принтове на Мира Мохсен.

Основната цел на благотворителната вечер е да набере средства в подкрепа ежегодния детски фестивал, иницииран от фондацията „Ние сме децата на реката“.

„Искаме да успеем да обединим артисти, бизнес, граждани около идеята за преоткриването на градски пространства, които са недостатъчно използвани, като реките, за различни занимания – изкуство, спорт, разходки, семейни уикенди“, казва Мира Мохсен, основател на фондацията. „Един от основните акценти на фестивала ще бъде темата за превенция на замърсяването и нашата роля за опазване на природата. За нас тази тема е изключително важна и се надяваме, чрез езика на изкуството да успеем да предадем по-лесно посланието ни за нуждата от споделена отговорност към нея“, допълни Мохсен.

Пилотното издание на ежегодния детски фестивал за изкуства „Ние сме децата на реката“ ще се проведе през септември в Пловдив. Фестивалът има за цел да сближи децата с изкуството и да даде възможност за откриване на нови творчески хоризонти пред подрастващите и да катализира детския творчески потенциал. Едно от посланията, които ще отправи събитието е насочено към връзката на малки и големи с природата и възможностите, които ни дава реката за отдих и забавление.

Всички желаещи да се включат на търга и да подкрепят „Ние сме децата на реката“, могат да заповядат в УниКредит Студио на 22 април – понеделник, от 18,30 ч. Партньор на благотворителната вечер е „Уникредит Студио“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...