Новини от Пловдив » Важно » Управата на Стамболийски притисна бившия шеф на ОбС да възстанови 104 хил. лева
Важно Регион Стамболийски

Управата на Стамболийски притисна бившия шеф на ОбС да възстанови 104 хил. лева

Кметът Петър Неделев
  • Кметът Петър Неделев и Константин Смиленов поканиха Стоян Богданов доброволно да възстанови 104 000 лева заем от бюджета към МИГ-а

Официална покана за доброволно изпълнение на дълг подписаха и изпратиха днес кметът на община Стамболийски Петър Неделев и председателят на ОбС- Стамболийски Констатин Смиленов.

Получател на поканата е г-н Стоян Богданов в качеството му на председател на МИГ „Стамболийски“ и представляващ три проекта, за които община Стамболийски е дала заеми, които изрично подлежат на връщане с приключването на дейностите по проектите, съобщават от Общината.
Става дума за малко над 104 000 лева, подробно за казуса наскоро писахме в „Община Стамболийски“ коректно и подробно, обясняват от местната управа.

От официалната кореспонденция по финализирането на проектите става категорично ясно, че цялата визирана сума няма да бъде възстановена, причината са нарушения в управлението на проектите. Именно затова управление пряко и персонално е носил отговорност и г-н Богданов, още повече, че за визирания период е бил и председател на ОбС-Стамболийски, посочват от кабинета на кмета Неделев.

Доброволната покана вероятно ще бъде връчена на отговорното лице много скоро от частен съдебен изпълнител, след което тече доброволният срок. При положение, че не последва очакваният отклик, т.е., възстановяване на щетите за общинския бюджет в размер на описаната сума от 104 000 лева, общинското ръководство си запазва правото да пристъпи към следващи правни процедури, за да защити интереса на публичните финанси от нанесените до момента щети, пишат от Община Стамболийски в официална позиция.

Очаквайте подробности в ПловдивПрес!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...