Новини от Пловдив » Важно » 134 магистър-фармацевти се дипломираха. Ректорът на Медицинския университет награди отличниците
Важно Градът Образование Общество Пловдив Случка на деня

134 магистър-фармацевти се дипломираха. Ректорът на Медицинския университет награди отличниците

Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на първенеца на випуск 2024 Михаела Попова, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Честито успешно завършване! Бъдете смели и решителни! Помнете, че упоритият труд побеждава всичко! Бъдете посветени  и отдадени професионалисти! На добър път, випуск 2024!. Това заяви  ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Ангел Учиков, дмн на тържествената промоция на 16-ия випуск на Фармацевтичния факултет. 134 магистър-фармацевти получиха дипломите си днес и положиха клетва пред преподавателите и родителите си. Зала „България“ на Международния панаир се оказа тясна да побере дипломантите и гостите на тържеството.

Снимки: ПловдивПрес

В началото магистър-фармацевтите посрещнаха с аплодисменти ректора на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Ангел Учиков, дмн, декана на Фармацевтичния факултет доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф, промотора на випуск 2024 дългогодишният преподавател проф. д-р Людмил Пейчев, дм, мзм., заместник-декана по научноизследователска дейност проф. Валентин Турийски, дб,заместник-декана по качество и акредитация доц. Елисавета Апостолова, дм, и заместник-декана по международно сътрудничество и проектна дейност доц. Николина Милчева, дх.

Снимки: ПловдивПрес

„134 магистър-фармацевти се дипломират днес, 14 от тях са чужденци или с двойно гражданство. С отличен успех от следването и държавните изпити са шестима студенти. С парична награда и Плакет на отличника се награждават Михаела Попова,  Десислава Трифонова, Рени Генчева, Шазие Зафирова, Нелина Нейчева и Габриела Шопова“, обяви  деканът на Фармацевтичния факултет доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф. Той призна, че точно преди 20 години е получил своята диплома за магистър-фармацевт, а сега е декан на факултета.

Деканът на Фармацевтичния факултет доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф

„Вие сте най-знаещите, най-можещите, най-добрите. Днес ще получите равен старт по пътя на фармацията. Нашата мисия като преподаватели беше да ви подадем ръка, да ви мотивираме, а и да ви стресираме, да ви подготвим да застанете на тази старт линия. Оттук нататък пътят ви ще зависи от вас. Няма магическо лекарство за успех. Винаги си заслужават усилията утре да бъдете по-добра версия на себе си от днес“, обърна се към дипломантите той.

Деканът на Фармацевтичния факултет  изреди и няколко правила на успеха. „Първо, имайте визия! Според статистиката над 70% от хората не харесват работата си, носят се по течението безцелно и работят, защото трябва да се издържат. Тъжна статистика. Едва една четвърт от хората харесват професията си. Едни хора винаги имат кисело изражение на лицето, а други греят с усмивка. Вторите преследват цел и са мотивирани, за тях всяко ново препятствие допринася да превърнат своята мечта в реалност. Пожелавам ви да видите мечтата, да откриете пътя към нея и да имате сърце да я следвате! Бъдете смели, независими и оригинални, не позволявайте на трудностите да ви пречупят!“, обърна се към магистър-фармацевтите доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф.

Снимки: ПловдивПрес

Той ги насърчи с още мъдри съвети. „Доказано е, че човек функционира най-ефективно, когато не разполага със спасителна жилетка. Тя е план Б, а хората разчитат на план Б, защото се притесняват от провал. Пътят нагоре не е гладък и безопасен, успешните хора падат, изправят се и продължават пътя си към своята цел“, обяви той. Като Правило №2  им препоръча да не обръщат внимание на тези, които им казват „Не“. Цитира думите на първия чернокож президент на Южна Африка Нелсън Мандела „Винаги изглежда невъзможно, докато не бъде направено“. Доц. маг.-фарм. Калин Иванов пожела на магистър-фармацевтите да вървят достойно по своя професионален път и да следват целите и мечтите си.

„Честото успешно завършване! Поздравявам ви за положения труд през годините на вашето следване, за стартирането ви да трупате знания и да изграждането умения, за да бъдете най-добрите фармацевти. Вие сте част от институция с традиции и сериозен авторитет в преподаването на научно-изследователската дейност. Ще се реализирате по най-добрия начин и ще се докажете като достойни възпитаници на Медицински университет-Пловдив. Вече сте обиколка напред в състезанието на живота, което е състезание преди всичко със самите вас. Битката е на страната на доброто и това е ежедневно усилие, каза на дипломантите ректорът  на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Ангел Учиков.

Ректорът  на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Ангел Учиков

Той ги призова да бъдат личности с мнение, да са смели и решителни. „Помнете, че упоритият труд побеждава всичко, не се щадете за красивото, не пестете от човечността си, бъдете посветени  и отдадени професионалисти! Не забравяйте да благодарите и на родителите си, че са повярвали във вас и са помогнали през целия период на обучението ви“, заяви проф. д-р Ангел Учиков. На преподавателите пожела здраве и вдъхновение.

Председателят на Българския фармацевтичен съюз магистър-фармацевт Димитър Маринов

Председателят на Българския фармацевтичен съюз магистър-фармацевт Димитър Маринов, който е възпитаник на Медицинския унивреситет в Пловдив, също поздрави завършващите. Сподели пред младите хора, че професията на магистър-фармацевтите е специфична и ще ги среща с много хора. „Бъдете човечни, изпитвайте ампатия към пациента!Бъдете етични, дръжте се професионално и с пациенти и с другите медицински специалисти, за да бъдете уважавана. Нашата професия е изключително отговорна. Чакаме ви в редиците на Фармацевтичния съюз“, каза той.

Снимки: ПловдивПрес

Според академичната традиция промоторът отправя напътствия към дипломантите от името на академичната общност, а за първи път тази година дипломантите са избрали промотор да им бъде дългогодишният преподавател проф. д-р Людмил Пейчев, дм, мзм.

Проф. д-р Людмил Пейчев, дм, мзм

„Днес е вашият голям ден, за който сте мечтали и ще получите дипломите си. Извървяхте дълъг и труден път, белязан с много усърдни дни и безсънни нощи, посветени на разкриването на тайните на фармацевтичната наука. Пътят, който поемате, невинаги ще бъде лек. Запазете огъня на познанието, за да ви дава сили и кураж в бъдеще! Помнете, че сте част от академичната общност, помнете своите учители и своя университет!“, препоръча той на младите хора. Пожела им успешна реализация и лично щастие.

Снимки: ПловдивПрес

От името на дипломантите слово изнесе първенецът на випуска Михаела Попова, чийто успех от обучението е 5,92, а от държавните изпити – 6,00. Благодари от името на колегите си на преподавателите и ръководството на Медицинския университет за подкрепата и усилията им. „Дадохте ни не само знанията в науката на фармацията, но и ценни уроци и пример затова как да бъдем добри и отговрони личности“, сподели Михаела Попова.

Първенецът на випуска Михаела Попова, снимки: ПловдивПрес

Тя отправи благорадности и към родителите. На колегите си пожела дипломата, която получават днес, да бъде само началото на техния професионален път. „Поставяйте си високи цели и ги следвайте! Носете с гордост духа и ценностите на нашата професия! Горда съм, че преминахме заедно през това незабравимо пътешествие. честито дипломиране, колеги! Незабравяйте – всеки край е едно ново начало!“, обърна се към 134 магистър-фармацевти първенецът на випуск 2024.

Снимки: ПловдивПрес

Проф. д-р Ангел Учиков даде дипломите на шестте момичета с отличен успех. Връчи им и Плакет на отличника.

Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на Десислава Трифонова

 

Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на Рени Генчева

 

Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на Шазие Зафирова, снимки: ПловдивПрес

 

Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на Нелина Нейчева

 


Проф. д-р Ангел Учиков и доц. Калин Иванов връчиха дипломата и Плакет на отличника на Габриела Шопова, снимки: ПловдивПрес

За доброто настроение в залата погрижиха момичетата от на „Квартет Note“.

/ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...