Новини от Пловдив » България » БСП поиска оставката на председателя на парламента
България Важно Избори 2024 Политика

БСП поиска оставката на председателя на парламента

Корнелия Нинова

БСП поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков. Причината – промяна в правилата за вътрешния ред на Народното събрание, предаде NOVA.

Според поправката, депутати вече нямат право самостоятелно да канят външни лица за срещи, а трябва да бъде направено мотивирано предложение от името на групата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова видя в това решение опит за цензура. Росен Желязков обясни, че целта е да не се използва сградата на парламента за предизборна кампания.

„Искаме оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков, защото ограничава гласа на опозицията“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„Вчера издаде заповед, в която председателят на НС нарежда пресконференции, брифинги и кръгли маси с журналисти да се провеждат само по мотивирано предложение на председателя на парламентарната група или комисия. Това е заради случая „Боташ“. ГЕРБ иска да прикрие корупционните си практики“, посочи Нинова. По думите й „такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България“.

Тя уточни, че не е искала разрешение за тази среща с журналистите и може да бъде наказана за изявлението си.

Росен Желязков уточни, че за кампанията се изключва само възможността отделни народни представители да използват сградата за предизборна кампания.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...