Новини от Пловдив » България » Вътрешният министър: Шеф на ГДБОП се е срещал с Нотариуса
България Важно Крими Политика Полиция

Вътрешният министър: Шеф на ГДБОП се е срещал с Нотариуса

Калин Стоянов - вътрешен министър

Бившият ръководител на ГДБОП Любомир Янев се е срещал с Мартин Божанов – Нотариуса през 2013 г. Това съобщава служебният вътрешен министър Калин Стоянов в писмен отговор на въпрос от Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ. Питането и отговорът са публикувани на сайта на Народното събрание.

Мирчев пита Стоянов защо не е извършена проверка на бившия ръководител на ГДБОП понеже имало данни, че Янев и Нотариуса са имали близки приятелски отношение. Нещо повече, точно когато Любомир Янев е бил ръководител на дирекция „Борба с организираната престъпност“ е проведен конкурс, с който е назначена жената на Мартин Божанов в МВР.

Стоянов казва, че срещата между Янев и Нотариуса е имала „служебен характер“ и до момента „не е налице основание за започване на конкретна вътрешна проверка“.

Вътрешният министър пояснява, че той вече е назначил вътрешна комплексна проверка. Една от целите е да се установи дали конкретни служители от МВР са имали връзка с Мартин Божанов.

Припомняме, че Антикорупционният фонд публикува снимки на полицаи, които са се снимали пред клуб „SS“ на Мартин Нотариуса. По униформите на полицаите се разбира, че единят полицай е от СДВР, а другият – от СОБТ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...