Новини от Пловдив » Гурме » Започнаха Дните на професиите в Общинския детски комплекс
Гурме Образование Общество Пловдив

Започнаха Дните на професиите в Общинския детски комплекс

Зам.-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков откри изложението „Дни на професиите“, организирано от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. То се провежда в периода 19 – 20 април и е предназначено за седмокласници и техните родители, интересуващи се от възможностите за получаване на професионално образование в Пловдив.

„Изберете едно или две неща, които наистина ви харесват, и станете много добри в тях. Не чакайте, започнете още сега“, апелира Темелков и пожела успех на изложението, в чието откриване се включиха стотици ученици.

Директорът на Центъра Озден Мурадова също отправи приветствие. „Сега вие ще направите първия си значим избор, защото трябва да решите в каква посока искате да започнете да се развивате. Сега е моментът да намерите вашето училище и да поемете по пътя на вашето професионално развитие“, каза тя.

С цел ранно кариерно ориентиране на учениците в изложението се включват и представители на Тракия икономическа зона като израз на партньорство между бизнеса и образованието. В рамките на двудневното събитие ще бъдат представени специалностите от план-приема за учебната 2024-2025 г. чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали. Тази година в него се включват 23 образователни институции и 7 представители на бизнеса.

Участие в официалното откриване взеха още началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова, представители на РУО – Пловдив, директори на училища.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...