Новини от Пловдив » България » Кирил Петков: Сегашният ни външен министър се изказва с проруска реторика
България Важно Избори 2024 Коментари Мнения Политика

Кирил Петков: Сегашният ни външен министър се изказва с проруска реторика

Кирил Петков

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков вижда тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която в момента започва да се разпада и се чудят как да си удържат на сделката.

„Явно сегашният външен министър, който бе избран няма евроатлантически поглед и вдигна веждите на хората, когато се изказа с доста проруска реторика. Защо беше сложен този външен министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не са го знаели, че е такъв“, коментира Петков пред журналисти в парламента отказа на Даниел Митов от външно министерство.

Според Петков, Даниел Митов има добри визии за външната политика, но изглежда, че е имал договорка и президентът е запитал къде е неговата част от договорката и защо махат неговия външен министър.

Във връзка с доклада за договора „Боташ“, Кирил Петков посочи, че договорът струва близо половин милион долара на ден, няма го докладът, а ГЕРБ започва да брани служебното правителство на Румен Радев. „Тази евроатлантическа кожа, зад която се крие господин Борисов, отдолу прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и прозира сделка с „Боташ“. Как може да има доклад и да не бъде внесен? Евроатлантизмът започва да се изпарява от въздуха и истината започва да излиза“, отсече Петков.

ПП-ДБ ще настояват докладът с „Боташ“ да бъде внесен, гласуван и да бъде изпратен на прокуратурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...