Новини от Пловдив » Градът » 1 435 абсолвенти от Педагогическия факултет на Пловдивския университет получиха дипломите си за висше образование
Градът Образование Общество Пловдив

1 435 абсолвенти от Педагогическия факултет на Пловдивския университет получиха дипломите си за висше образование

На тържествената промоция присъства министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков

1 435 абсолвенти от Педагогическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония в спортната зала на висшето училище днес. От тях 645 са бакалаври, а 790 – магистри в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности и изкуствата, обясниха от факултета.

На тържествената церемония присъстваха министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, членове на ръководството на университета и на факултета.

Министър Цоков поздрави абсолвентите за успешното дипломиране. „Да сте възпитаници на Педагогическия факултет на Пловдивския университет е привилегия, мисия и отговорност“, подчерта той и допълни, че това е един от най-големите педагогически факултети у нас. Проф. Цоков посочи, че в него се учат над 4 700 студенти в 18 бакалавърски и 20 магистърски специалности, както и в 16 докторски програми. И добави, че те се обучават в модерна, иновативна образователна среда – в един от 10-те изследователски университета в България, подпомагани и мотивирани от над 90 висококвалифицирани и вдъхновяващи преподаватели. Министърът пожела на абсолвентите да са смели, настойчиви и устойчиви професионалисти, защото страната ни има нужда от тях.

От името на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов и на академичното ръководство абсолвентите бяха поздравени от доц. д-р Борян Янев – зам.-ректор по международна дейност и връзки с обществеността. Той подчерта, че мисията на педагогическите специалисти е изключително важна, тъй като те изграждат личности и възпитават новите поколения. „Ето защо подготовката на тези кадри е от ключово значение. Педагогическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ вече десетки години доказва, че се справя отлично с тази мисия, защото обучението и умението да обучаваш са процесите, които помагат на всеки да намери своята уникалност“, каза доц. Янев. Като пожела на абсолвентите да следват набелязаните си цели с увереност и смелост той благодари на преподавателите за професионализма и отдадеността, и за високото ниво, което Педагогическият факултет поддържа.

Деканът проф. д-р Владимира Ангелова също поздрави абсолвентите и им благодари за вълненията и емоциите по време на целия период на тяхното обучение. Тя подчерта, че мнозинството в залата дава частична представа за огромния брой студенти, които всяка година приключват една от степените на висше образование в Педагогическия факултет на Пловдивския университет. Проф. Ангелова уточни, че днес дипломите си получават представители на най-креативните и най-благородните професии на XXI век – учители, психолози, социални работници, актьори, музиканти, художници и дизайнери – все професии, обърнати към нуждите на другия.

Празничната програма продължи с музикална програма на студенти от Педагогическият факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, сред които Петя Панева – победител в „Гласът на България 2021“, която е студент в специалност „музика“.

Педагогическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е авторитетен център за научни изследвания и подготовка на висококвалифицирани специалисти в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности, изкуствата и спорта. Факултетът е създаден през 1984 година. Ежегодно в него се обучават около 3000 студенти в 18 бакалавърски програми, около 1700 студенти в 20 специалности от магистърска степен и докторанти в редовна, задочна и самостоятелна форма на обучение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...