Новини от Пловдив » Важно » 17 000 свещи озаряват концерта на Боби Вълчев в Античния театър
Важно Градът Култура Пловдив Пловдив Важно Сцена

17 000 свещи озаряват концерта на Боби Вълчев в Античния театър

Пребиваващият в Дубай джаз музикант Боби Вълчев се завръща в България за нов грандиозен концерт през лятото. Рекордните в световен мащаб 17 000 свещи ще бъдат запалени на сцената на Античния театър в Пловдив на 9 август. Това е с 1000 свещи повече от настоящия световен рекорд от 16 000.

Това е най-мащабният до този момент концерт на Вълчев. Почитателите на джазмена ще имат възможност да се насладят на красива музика, докато сцената е озарена както никога досега. Хармонията между музика и светлина ще докосне публиката, а емоциите от преживяното ще останат за дълго време.

На сцената на Античния театър Боби Вълчев ще излезе в компанията на страхотните музиканти от Биг Бенд Пловдив, което обещава незабравимо изживяване за всички музикални естети и любители на качествения звук. Боби Вълчев е един от най-креативните съвременни джаз музиканти на България.

Макар и живеещ в Дубай от доста време насам, той често се връща у нас, за да радва българската публика с таланта си. Последната му изява бе малко преди Коледа, когато отново в Пловдив той изнесе благотворителен концерт в Голямата базилика на града. Тогава Боби Вълчев помогна в събирането на средства за нови инструменти на талантливите деца от музикален ансамбъл „ПРЕСТО“.

Феновете на Боби Вълчев добре знаят, че това няма да е първият негов концерт на свещи на българска сцена. През лятото на миналата година джазменът отново свири в компанията на Биг Бенд Пловдив, като и тогава домакин на събитието бе културната ни столица. Тогава над 1000 свещи озариха сцената на открито на хълма Бунарджика в Пловдив.

Певец, пианист, тромпетист и композитор, Боби Вълчев твори и преподава джаз музика в Дубай. Наскоро той получи огромно признание от правителството на ОАЕ,което му връчи „златна виза“ заради големия му принос към местната култура и образование. Свирил е пред кралските семейства на емирствата, а на една сцена е излизал с имена като Лайнъл Ричи, Стинг, Крис Боти, Earth, Wind&Fire и други. Билетите за летния концерт на Боби Вълчев вече са пуснати в продажба на цена от 25 лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...