Новини от Пловдив » Важно » Борисов в Пловдив: Да си премиер не е лесна работа, аз управлявах с размах
България Важно Градът Избори 2024 Общество Пловдив Политика

Борисов в Пловдив: Да си премиер не е лесна работа, аз управлявах с размах

Тази омраза ще доведе България до още по-тежка катастрофа. Затова е нашата кампания ще е позитивна, каза лидерът ан ГЕРБ

Галина ГЕОРГИЕВА

Не е моя тема дали Димитър Главчев ще е и външен министър. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа? Станах министър-председател с над 100 депутати зад мен, ГЕРБ беше първа политическа сила, тогава управлявах с размах, защото имах доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата, или омбудсман или шеф на БНБ и изведнъж му се дава да е премиер на държавата. Ние се готвехме за тези постове, бях главен секретар на МВР, кмет, имахме екипи . Това са сложни работи. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той дойде в града на тепетата, за да присъства на пролетен бал на ГЕРБ и обяви, че  ще приемат 100 нови активисти в редиците на партията. „Правим училища, стадиони, детски градини в града“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше посрещнат в Гранд хотел Пловдив от кмета Костадин Димитров, който е и председател на партията в града. Час преди традиционния пролетен бал да започне, бяха дошли районните кметове Атанас Кунчев, Емил Русинов и Георги Гатев, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, зам.-кмета Иван Стоянов и много общински съветници.

Заедно с Борисов в Пловдив са Томислав Дончев, Рая Назарян и други депутати.

„А трябва ли да се смени регионалният министър, чийто син е кмет на  „Подуяне“ от ПП? Как Гвоздейков е министър, как Вътев е министър? Областните управители с кое право са от ПП, та само за външния министър питате? Защо не задавете тези въпроси. Не ви ли интересува. Може ли майката на кметат от ПП да е министър, всичко да е в ръцете им. Нищо против нямам Гвоздейков, харесвам го, но казва  -днес ме изключват и вече не съм от ПП“, ядоса се Борисов.

„Най-мечешката услуга на ПП-ДБ им я направиха медиите. Не знам откъде им дойде тази омраза и агресия – атакуваха газовия хъб „Балкан“, „Боташ“. Изведнъж тези камъни отидоха в тяхната градина. Какво ще обясняват ПП в кампанията на избирателите си? 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Оказа се, че тези 9 месеца никаква диверсификация не се е случила. Между 8-10 милиона кубика руска газ влиза в България дневно. Това ли е диверсификацията? 3 години руски петрол с дерогация. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Сега с тези комисии, които си правят, всичко излиза наяве. Ако мислихме като държавници, много внимателно щяхме да изследваме този договор. При тази кръвопролитна война в Украйна, тя ще продължи дълго. Както се забрани руския петрол, така ще се забрани и руската газ. Видяхте, че е много изгодно България да има 20% от терминалите на газ в Гърция. По-същия начин стратегическо бе и значението на договора с „Боташ“, когато дойде стратегическата забрана за доставка на руски газ в Европа. Българите сме платили 11 танкера до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват тези „евроатлантици“  в предизборната кампанията? И това при премиер Денков и министър на енергетиката Румен Радев“, коментира още лидерът на ГЕРБ. По думите му държавническото отношение липсва.

„Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава „Балкански поток“ ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба се бълват на година, а те си правят комисии. 100% български проект! Пълен парадокс. Изядоха такъв пердах, че ние срам, че сме били с тях. Срамуваме се след вчерашното заседание“, каза Борисов.

На въпрос на ПловдивПрес дали след предстоящите избори отново ще управляват с ПП-ДБ, Борисов реагира: Как да се съюзяваме с тях? Как некоалиция да правим? Или ще се прави сериозно управление, да се сложат експерти, които да вършат работа,  а не да се въртят само хората, или да се работи в частни интереси, които Делян Добрев посочи вчера ясно кои са“

Борисов обеща изключително позитивна предизборна кампания.

Борисов припомни и причините да се провали ротацията и да се разтури сглобката – желанието Николай Денков да стане външен министър. Борисов обясни и как Асен Василев му казал: „Без МВР не може“. „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство“, коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали ще иска още рокади в служебния кабинет, Борисов коментира: „Не, аз само казах, че Кримската платформа и всичко това, което се случи, и с наследството, и вече ми омръзна комунисти стари, тъмночервени да връщат във всички части на управлението и затова казах, ние не искам да носим отговорност и не искам да нося. За отбраната поехме отговорност, вчера повишихме с 30% заплатите“.

По думите му всички партии губят от това, което се случва в държавата. „Политическата класа живее в омраза едни към други, но от омразата никой няма да спечели дивиденти, всички губим, ще загубят и хората. Тази омраза ще доведе България до още по-тежка катастрофа. Затова нашата кампания ще е позитивна.“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Попитан от Пловдив Прес дали очаква изборите да са честни и как скандалите в държавата ще се отразят на избирателната активност, той заяви: „Ние 3 години правим избори с изключително враждебна среда – с министри като Бойко Рашков и Демерджиев. По-тежко не ни е било. Справяли сме се и ги побеждаваме. И сега ще се справим. Техни министри, без нито един човек никъде от ГЕРБ“.

На въпрос дали ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, както се случва по традиция, Борисов отговори с въпрос: Ако ме искат?

Той подчерта, че за града е направил много. Лидерът на ГЕРБ в Пловдив и кмет на града Костадин Димитров каза, че за Пловдив ще е удоволствие Борисов да е водач./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...