Новини от Пловдив » България » Борисов нахъса актива на ГЕРБ в Пловдив: Мощно искам да се раздадете за изборите
България Важно Градът Избори 2024 Общество Пловдив Политика

Борисов нахъса актива на ГЕРБ в Пловдив: Мощно искам да се раздадете за изборите

Галина ГЕОРГИЕВА

Мощно искам да се раздадете за изборите. С този призив нахъса актива на ГЕРБ в Пловдив лидерът Бойко Борисов. Той дойде на традиционния пролетен бал на градската организация.  Лидерът на ГЕРБ беше посрещнат в Гранд хотел Пловдив от кмета Костадин Димитров, който е и председател на партията в града. Час преди традиционния пролетен бал да започне, бяха дошли районните кметове Атанас Кунчев, Емил Русинов и Георги Гатев, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, зам.-кмета Иван Стоянов и много общински съветници. Заедно с Борисов в Пловдив са Томислав Дончев, Рая Назарян, Младен Младенов, Радомир Чолаков, Десислава Трифонова и други депутати. На събитието дойдоха и евродепутатите Андрей Ковачев и Асим Адемов.

С мощни възгласи „Бойко!Бойко“ пловдивчани посрещнаха в залата Борисов.

„Скъпи приятели, драги граждани, желаещи европейско развитие на България, добре дошли на традиционния пролетен бал на ГЕРБ, организиран от пловдивската стурктура. В годините сме имали много успехи, във времето, когато предстоят парламентарни и европейски избори, трябва да бъдем сплотени. Един управленец, за да управлява успешно, трябва да има около себе си умни и успешни хора“, каза в началото Костадин Димитров.  Той увери, че ТЕРБ ще води положителна кампания, защото с негативизъм и и отрицание може да се вземе властта, но не и да се продължи нататък.

 

Зам.-председателят Томаслав Дончев благодари на градската организация, че присъства на пролетния бал и предупреди, че не може да танцува. “ Предвид ситуацията, вероятно очаквате да се нахвърля върху всичките ни политически опоненти. Имам и причини, и аргументи, но няма да кажа нищо. Политиката трябва да се върне там, където беше. В последните години се превърна в перманентен конфликт. В политиката има напрежение, критика, но освен конфликт, не остана нищо. Ако някой юноша  възмъжава сега, ще си помисли, че политиците друга роля нямат, освен да се дерат едни други. Имаме нова мисия – да престанем да се занимаваме със синтетични сензации. Всичко стана едни образи, имена, които нямат връзка с реалността и проблемите на хората. Длъжни сме да направим героичен опит да намалим температурата в момент, когато има какво да кажем срещу другите. Да говорим за важните неща, а първото е образованието. На Пловдив му отива темата за индустриалното развитие“, заяви Томаслав Дончев. По думите му важни за хората са път, железница, саниране, градска среда, умни градове. Подчерта, че вече трета година по магистрала „Хемус“ нищо не е направено.

След него думата взе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който извика при себе си и бившия финансов министър Симеон Дянков.

„Щеше много да се огорча, ако Симеон Дянков се беше зарадвал. В едно правителство, ако взимаш заеми и задължаваш децата и внуците  да ги изплащат, значи че не си се справил. Добър е бил този финансов министър, който може да разпределя изкараното към всички, да не се изкривява пенсионния модел, да подкрепяш младите да си плащат осигуровките. Това значи, че Симеон Дянков е бил добър министър. На сегашните поколения да даде постна пица, каквато са си изработили, но де не вземе от децата и внуците“, коментира Борисов. На репликата на пловдивчанка, че Дянков е напуснал България, той каза: Защото Америка си е Америка. Важно е, че се връща в гнездото като щъркелите. Когато разбрах, че е в Пловдив, му казах – мини. Щях да се зарадвам да видя тук и Тотев, и Зико, но така са преценили и не са дошли. Радвам се на всички, които са били в ГЕРБ. И хубаво, и лошо -,това е голямата партия,  каза Борисов.

По думите му в държавата нищо не може да се прави, защото парите ги няма. „Не можем да обещаем строителство, нито за АМ „Хемус“, нито за АМ „Струма“. Просто защото парите ги няма! За тези три години освен, че нищо не стана, се похарчиха и парите. ГЕРБ държа ниски данъци и здрава финансова дисциплина. Сега българите ще плащат за „Промяната“ и огромните им заеми. Водени от омразата към ГЕРБ и Радев, ПП отвориха теми, за които те са най-виновни! Служебното правителство при Радев е подписало договора с „Боташ“, а след това с премиер Денков и енергиен министър от ПП 10 месеца нищо не се каза. Защо не го преподписаха? Объркаха се, мислейки че могат да нападат ГЕРБ. Видяхме голата истина – че те нищо не са правили и са виновни. Имаме много какво да им говорим, допълни Борисов.

По думите му от резултата на изборите зависи какво ще се случи след това. „Когато има сериозна разлика, може да се опитваме да поправяме нещата, но те в много сфери са непоправими. Вече трета година го казвам, че дори и Дянков да дойде, не може да се справи с този дефицит. Той обича да стяга колана и да дразни партийците, но за времето си изигра важна роля, подчерта Борисов.

„През тези 10 месеца се видя, че експертизата, кметовете, евродепутатите, парламентарната ни група са в пъти по-добри от другите. Мощно искам да се раздадете за изборите. Неслучайно най-голямото събитие на Урсула фон дер Лайен по време на предизборната кампания ще бъде в Пловдив. Така че всички от ПП-ата, които толкова се бяха забравили, че са важни в света и щели да перат ГЕРБ и Бойко, през този месец ще им демонстрираме колко са подвеждали своите симпатизанти, завърши Борисов и беше бурно аплодиран.

Тази вечер бяха приети 114 нови членове в пловдивската организация на ГЕРБ./ПловдивПрес

Още новини по темата

Борисов в Пловдив: Да си премиер не е лесна работа, аз управлявах с размах

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...