Новини от Пловдив » България » Калин Стоянов: Заловеният в матраци хероин на „Капитан Андреево“ е рекордно количество
България Важно Крими Регион Хасково

Калин Стоянов: Заловеният в матраци хероин на „Капитан Андреево“ е рекордно количество

Заловеното количество хероин на ГКПП „Капитан Андреево“ е рекордно за последните пет години. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Дрогата, която е на стойност над 16,7 млн.лв., е била скрита в 156 спални матраци, уточниха от агенция „Митници“. Общото брутно тегло на наркотика е 402 кг.

Калин Стоянов съобщи, че по случая не е имало информация от партньорски служби, работено е основно на принципа анализ на риска. Активирани са всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът.

Автомобилът се движел по маршрута Иран-Турция-България, към страна от ЕС, неизвестна до момента. Водачът е представил редовни документи за стоката.

Шофьорът е 63-годишен, турски гражданин. Задържан е за 72 часа от снощи, като ще бъде внесено искане за постоянно задържане под стража. Пътувал е сам, уточни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.

При последвалата физическа проверка във всички 156 спални матраци, между горния дунапрен и металните им пружини, са открити 618 полиетиленови пакети с лентова форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин.

„Днешният успех не е случаен, а е резултат на сътрудничеството между МВР, МФ и другите отговорни институции. Благодаря на служителите, които са участвали в тази съвместна операция. Така трябва да работят институциите – всички заедно за защита на интересите на обществото и държавата. Това е само първа стъпка в план на премиера Димитър Главчев за предприемане на решителни действия за борба с тежката и организирана престъпност”, каза Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите.

В залата на Агенция „Митници“ на ГКПП „Капитан Андреево“ се проведе съвместен брифинг с Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Иван Стоянов – окръжен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“ и Пламен Павлов – заместник-директор на Агенция „Митници“ ./ПловдивПрес

Още новини по темата

Разкриват подробности за хероина за над 16 млн. лв. на „Капитан Андреево”

Митничари извадиха 400 кг хероин от матраци на „Капитан Андреево“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...