Новини от Пловдив » България » Спасиха две деца от пожар – дядо им ги оставил сами
България Важно Инциденти

Спасиха две деца от пожар – дядо им ги оставил сами

Две деца – на 2 г. и 6 г., от София попаднаха в изключително опасна ситуация днес по обяд. Те са оставени сами в жилище в кв. „Люлин“.

Минути преди 12 ч. мъж чува детски вик. „Излизайки от асансьора, ме посрещна уплашено дете, което викаше: Помощ, помощ!“. Влязох в апартамента. Първоначално не знаех, каква е причината да ме вика малкия, в последствие видях дим, който излизаше от едната стая. Овен пожара, огъня, който видях, не можех да разпозная други силуети. Тръгнах да го извеждам, но той каза, че брат му е там“, разказва мъжът пред bTV.

По-малкото дете първо не реагира. Секунди по-късно повиканият на помощ съсед успява да стигне до него.

„Доста трудно успях да стигна до някаква мебел, където горе-долу се чува гласчето. Оттам вече, викайки го и протягайки се напред, успях да напипам ръчичка. И го измъкнах. В коридора още звънях на тел. 112“, спомня си мъжът.

На място идват пожарна, линейка и дядото на децата, който разказва пред нас, че отишъл да им купи закуска. Твърди, че за първи път ги оставя сами.

„Имам подозрения, че не беше в трезво състояние, така да го кажем, би могло да е от шока. Каза, че е бил за закуски, но се върна без закуски“, коментира мъжът, спасител децата. По думите му те често са оставяни сами.

„Много често съм виждал децата в това състояние, боси, а излизащите родители за мен са в неадекватно състояние, съжалявам че трябва да го кажа“, казва още съседът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...