Новини от Пловдив » България » БСП-София избра ново ръководство
България Важно Политика

БСП-София избра ново ръководство

Диана Тонова е новият лидер на БСП- София. Тя е избрана от делегатите на градската конференция с 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков – лидерът на Младежката организация на левицата. Тонова сменя доскорошния председател на софийската структура на социалистите – Иван Таков. До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ – Цветомир Петров. Така централното ръководство свали доверието си от тях. Тонова ще оглавява поста на председател до есента.

Председател на Контролната комисия става Таня Найденова.

„Партията се произнесе и подкрепи принципите срещу сглобката. Диана Тонова е единствената, която не гласува за сглобката. Тя се държа принципно и достойно за разлика от другите общински съветници”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Надявам се да сме си взели поука от грешките, които допуснахме”, заяви Тонова.

Нинова подчерта, че е избран и нов Градски съвет на партията, в който участват 74 души.

Лидерът на БСП коментира и служебното правителство. „С всеки изминал ден се дават доказателства, че този кабинет е партиен”, каза Нинова.

По темата за предложението на служебния министър – председател Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър тя каза: „Какъв е този вкус напоследък министър-председателите да са и външни министри. Това не е нормална работа, но явно ГЕРБ така диктуват на Главчев и той изпълнява.”/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...