Новини от Пловдив » България » Димитър Ганев: Избирателната активност няма да се увеличи, въпреки че изборите ще са 2 в 1
България Важно Избори 2024 Мнения Политика

Димитър Ганев: Избирателната активност няма да се увеличи, въпреки че изборите ще са 2 в 1

Димитър Ганев

Свидетели сме на политическо противопоставяне. България не се е отдалечила от тежкия сблъсък от 2021 г. Това че за 9 месеца първите две големи формации успяха да се обединят за конституционни промени, не значи че са се разбрали. Това заяви пред „120 минути“ по bTV Добромир Живков, социолог от „Маркет Линкс“.

Изгубихме 4 години. Цената ще бъде платена. Цената я плащаме и с ниска избирателна активност. Въпреки, че сега изборите ще са 2 в 1, аз не мисля че избирателната активност ще е кой знае колко по-голяма, каза Димитър Ганев, социолог от „Тренд“.

„Сами по себе си изборите ще ни отдалечат от Шенген и еврозоната“, разкри Живков.

През последните 9 месеца имаше приятелски огън от популярни хора в обществото и политиката, че това е безпринципна коалиция. Цената, която сега ще се плати, няма да е малка, каза още той.

Ротацията трябва да се случи, а не се. Съдебната реформа остана на хартия. Хората правят реформата, коментира Живков.

„ПП-ДБ ще се опитат да върнат реториката по линията анти-ДПС. След сглобката ще е трудно да се използва наратива, че ПП-ДБ няма да допуснат ГЕРБ и ДПС във властта“, разкри Ганев.

Социологът от „Тренд“ разкри и част от предстоящо проучване: Вижда се, че ГЕРБ се отделя на дистанция, която е трудно преодолима. Следва един отбор от три формации ПП-ДБ, Възраждане и ДПС, които изглеждат на близки проценти един от друг.

До края на кампанията трудно ще може да се каже кой ще завърши на второ, трето и четвърто място. Пети са БСП. Може да има изненада на изборите – формацията около Ваня Григорова.

Борисов успя да отслаби ПП-ДБ, за да може да има контрол над новите коалиционни преговори, разкри Живков. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...