Новини от Пловдив » Градът » Модно ревю в Природонаучния музей, деца дефилират с дрехи от хартия и найлонови торбички
Градът Култура Общество Пловдив

Модно ревю в Природонаучния музей, деца дефилират с дрехи от хартия и найлонови торбички

Регионален природонаучен музей
Регионален природонаучен музей

Невероятно приключение в света на модата очаква днес децата на Пловдив. Във втория ден от Фестивала за младежко творчество „Млада синя земя“, който се провежда в Природонаучния музей, е предвидено модно ревю, но не с обикновени дрехи. Децата от 3 до 12 години ще заблестят с тоалети, изработени от рециклирани материали – хартия, кашони, найлонови торбички и др.

Мили родители, зарадвайте детето си с необикновен костюм, а ние ще зарадваме всички участници с много изненади и един прекрасен ден на забавления! От 10 часа празника за деца от 3 до 7 години, а от 12 часа е за по-големите – от 8 до 12 години. Нека заедно покажем на децата загриженост и любов към нашият единствен дом – Земята!“, призовават от музея.

От 15:00 до 16:30 часа ще се проведе образователна работилница “Създай своя малка Екоситема”. Организирани са ученици от 10 клас (16-17г.), които ще участват в събитието. Дейността е насочена към създаване на екосистема, която децата да отнесат вкъщи. Материалите, които са необходими са стъклени сфери или големи декоративни буркани, в които децата без проблем да могат систематизирано да поставят почва, сукулентно растение /от растенията може да има разнообразие, за да се получат различни декорации/,ситни бели камъчета, малки и средни тъмни камъчета, мъх за допълнителна декорация. Изработените екосистеми ще останат за учениците.

Първият ден на фестивала/20 април/ стартира с изработване на къщички за птици и хранилки.

Във фестивала участват деца и младежи от 5 до 18 години, като представят своите произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Участниците ще са разделени на възрастови групи (до 10 години и над 10 години) и ще бъдат оценявани от специализирано жури в съответните области. Изпълненията в категориите „Музика“ и „Танци“ ще се състоят във фоайето на музея на 22.04.2023 г ,понеделник, между 10:30 и 16:00 часа.

Наградените творби на участващите в категория „Изобразително изкуство“ ще бъдат експонирани в сградата на музея по време на събитието, темата тази година е „Водата дава енергия“.

Ето и програмата за третия ден от фестивала, 22 април (понеделник).

Час: от 10 часа

Подходяща възраст: от 3 до 7годишни

Тема: Образователна игра „Търсене на съкровища“.

Отвориш ли вратата мечката ще ти помаха, продължиш ли малко по напред, посреща те крилата феичка позната. Пеперудка се нарича и децата тя обича. Малко по-нататък те посреща, свиреп, крокодил от реката Нил, но не бой се ти, защото има кой да те спаси. На помощ идва в този час, царят обичан от всички, лъв се той нарича и към теб се е затичал. Разходката ни, като от книга, ако искаш да продължи, в нашето приключение се ти включи.

Час: от 10 до 12 часа

Тема: Рециклиране и опазване на околната среда.

Беседа, съдържаща ползите от рециклирането, материалите, които могат да бъдат рециклирани и местата, подходящи за това;

Викторина за проверка на усвоените знания;

Игра, свързана с рециклиране на материали и отпадъци (разпределяне на различни материали в предназначените за това места – изображения на различни отпадъци, които трябва да бъдат поставени в правилния контейнер – ще предоставим кутия, със залепени на капака различни цветове контейнери и купичка с картинки на различни предмети; в зависимост от отпадъка, който бъде изтеглен от купичката, се поставя в предназначения за това контейнер.

Час: от 11 до 17 часа

Изложба „Оживялата изложба“ на Зелени балкани в зала „Ботаника“. Специалист от организацията ще ви запознае с интересни видове птици. С тази изложба отбелязваме 10 години от завръщането на белошипата ветрушка у нас!

Часове: от 10:30 до 16:30 часа

Музикално-танцова програма на деца от пловдивски детски градини, училища и читалища. Ще се състои във фоайето на музея.

Час: от 15:00 часа

Деветокласници от СУ „Любен Каравелов“ ще представят дигиталната изложба на експозицията на бозайниците и птиците чрез изработени от тях QR кодове и ще бъдат екскурзоводи в тези зали.

Час: от 16 часа

Ученици от седми клас на СУ„ Любен Каравелов“ ще представят интердисциплинарен урок на тема „Билките в България“, заедно с изработени от тях хербарий и интерактивна карта в продължението Google earth в зала „Планетариум“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...