Новини от Пловдив » България » Прогнозата на проф. Константинов: ГЕРБ – 70 депутати, ДПС, ПП и „Възраждане по 40, БСП-30 и ИТН-20
България Важно Мнения Политика

Прогнозата на проф. Константинов: ГЕРБ – 70 депутати, ДПС, ПП и „Възраждане по 40, БСП-30 и ИТН-20

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов

 

Професор Михаил Константинов направи прогноза в ефира на БНТ коя партия колко депутати ще има след парламентарните избори на 9 юни.

Според математика ГЕРБ ще се преборят за 70 народни представители, ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане“ ще имат по 40, БСП – 30, а ИТН е последната партия, която ще влезе в Народното събрание, като ще радва на 20 свои депутати.

Той обаче не изключва в парламента да влязат и още 2 формации – на Вили Лилков и на алтернативната левица.

Константинов предположи, че може да се направи управляващо мнозинство от тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и ИТН. По думите му от ПП-ДБ са направили всичко възможно през последните месеци, за да намалят резултата си.

„Полувлизането в Шенген е обидно за България, а конституционните им промени са глупави. Никой не стана да ги похвали. Това, че сме по-богати, е обективен процес и не може да се приписва на един или на друг. За съжаление обаче неравенството у нас е потресаващо. Истинските хора, които страдат, не излизат от вкъщи и са обидно бедни. Те не се разхождат по жълтите павета“, каза още Константинов.

Според него, за пореден път да гласуват ще излязат само около 40% от имащите право на глас. Той коментира още каузата на евродепутата Иво Христов от вчера за президентска република. Според него, подобен модел няма как да се случи у нас, колкото и хората да не харесват партиите си, показвайки го на изборите.

Той смята, че проект на президента Румен Радев може да бъде възможен само ако държавният глава излезе от президентството и го оглави. Ако той оглави политически проект, щял да се бори за президентска република. В България обаче няма условия за президентска република. Може да се даде малко повече власт на президента, но президентска република в чистия ѝ вид няма как да има, смята той.

Проф. Константинов се надява още Конституционният съд да отмени конституционните промени, извършени в Основния закон в края на декември месец миналата година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...