Новини от Пловдив » Важно » Взводен командир: Иран направи грешка с нападението над Ирак
България Важно Войната в Украйна Мнения Свят

Взводен командир: Иран направи грешка с нападението над Ирак

Николай Гълъбов

Досега Иран седеше в сянка и действаха чрез своите проксита „Хизбула“, „Хамас“ и хутите от Йемен. Те обаче направиха грешка с тази атака“. Това каза в ефира на bTV Николай Гълъбов, бивш взводен командир от армията на Израел и председател на Федерацията на ционистите в България.

„Трябва да се отбележи, че това е най-голямата атака в света с толкова много дронове и балистични ракети, изстреляни за едни път към една държава“, поясни той.

„Иран легитимира себе си като един генератор на случващото се в Близкия изток“, каза Гълъбов.

Николай Гълъбов подчерта също така, че Израел много добре успя да отбие тази атака с помощта на т.нар. широка коалиция – САЩ, Великобритания, Йордания и Франция. Това според него е показало на Иран, че има далеч по-сериозен съперник срещу себе си, който „няма да позволи да търси доминация, радикализация и ескалация на напрежението в района“.

„Това, което направи Израел, е да покаже, че може да се защити с помощта на високите технологии. Виждаме, че на други места със същите тези дронове се постигат големи разрушения, но това не се случи в Израел“, каза още Николай Гълъбов.

Отговорът на Израел ще бъде съобразен с мнението на партньорите им в тази широка коалиция, смята още той. А атаката с дронове срещу иранския град Исфахан според него не могат да бъдат преписани на Израел, защото те са излетели от територията на Иран.

„С тези дронове се показа, че се знае къде са ядрените мощности на Иран и къде са техните високи технологии. Показва се също така на Иран, че е ясно откъде тръгват техните атака и къде са концентрирани военните сили. Всичко се знае за Иран и нещата няма да им се случат така лесно, както те искат“, коментира още той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...