Новини от Пловдив » Мнения » Зеленски: Ако Украйна загуби, Путин ще нападне Полша, Балтийските страни и Германия
Важно Войната в Украйна Мнения Свят

Зеленски: Ако Украйна загуби, Путин ще нападне Полша, Балтийските страни и Германия

Володимир Зеленски, президент на Украйна

Ако Украйна загуби, Путин ще нападне Балтийските държави. След това ще бъдат застрашени Полша и част от Германия.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за NBC News. „Ако Украйна не устои, тогава Путин със сигурност ще нападне Балтийските държави. Защо? Не защото има някаква идея или стратегия. Путин иска да си възвърне влиянието на Съветския съюз“, каза той.

Президентът отбеляза, че властелинът на Кремъл не крие намеренията си да върне със сила всички страни, които преди това са били част от СССР. „Дали те са в НАТО или не – това не го интересува. Той не се страхува от страните от НАТО. След Балтийските държави, Полша и част от Германия също ще бъдат атакувани“, допълва Зеленски.

Както е известно, след избухването на пълномащабна война Балтийските държави започнаха активно да укрепват отбранителните си способности.

В началото на тази година стана известно, че Естония, Латвия и Литва ще изградят на границите си структури за противомобилна отбрана. Те активно подкрепят Украйна в тази война, като настояват за важността на нейната победа.

Неотдавна заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш руски президент Дмитрий Медведев нарече Латвия несъществуваща държава и заплаши нейния президент с екзекуция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...