Новини от Пловдив » Важно » Скандал: Кметът и председателят на ОбС в община „Марица“ си гласуват по 5 бона бонуси за добра работа
Важно Марица Политика Регион

Скандал: Кметът и председателят на ОбС в община „Марица“ си гласуват по 5 бона бонуси за добра работа

  • Искат допълнителни възнаграждения от над 5 хиляди лева за три месеца работа

Скандално предложение е минало на заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет на Община „Марица“. В местния парламент е внесено за разглеждане предложение от кмета на общината Димитър Иванов, в което той предлага на старейшините да отпуснат на самия него, на председателя на Общинския съвет Виолета Христодулова и на още 19 кметове на населени места от общината финансови бонуси за „постигнати добри резултати, проявена полезна инициативност и доказан принос за подобряване на дейностите на общината“.

Димитър Иванов предлага за себе си сумата от 5 820 лева, за Христодулова – 5 238 лева, а за кметовете на селата – от 2 100 до 2 300 лева на човек. В докладната на кмета Иванов до общинските съветници се казва, че въпросните бонуси са за изминалия период от 01.01.2024 година до 31.03.2024-а. Съветниците трябва да гласуват допълнителните възнаграждения да се включат във ведомостите за работни заплати за месец април 2024 година. Въпросната точка, която вече е одобрена от постоянната комисия, е включена като предложение номер 47 – „Допълнителни възнаграждения на председател на Общински съвет, кмет на община и кметове на кметства“ и трябва да бъде гласувана на предстоящата общинска сесия на „Марица“ в четвъртък, на 25 април.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...